- %100 ingilizce bilgisayar mühendisliği okumak her zaman avantajlıdır. Bilgisayar mühendisliğinde ingilizce biliyor olmak mesleğinde çok çok daha öne çıkmak demektir. Tabi iyi bir üniversitede %100 ingilizce okumakta önemlidir.

Tıp ile bilgisayar mühendisliği farklı şeyler olduğu için "tıp mı bilgisayar mühendisliği mi" gibi bir soru saçma olmuş biraz. Öncelikle ne olmak istediğine karar ver, insan biyolojisini bilen biri mi yoksa bilgisayarın herşeyini bilen, farklı farklı kodlama dillerinde uzmanlaşmış bir programlamacı olmak mı?

Ben 2.sınıf bilgisayar mühendisliği okuyan birisi olarak bu bölümü ilkokul 1.sınıftan beri istiyordum ve bu yüzden mühendisliği seçtim. İngilizcen iyi, kodlama dillerine hakim olursan bilgisayar mühendisi olarak çok çok iyi paralar kazanabilirsin. Yurtdışına gidip oracle sertifikasyonları oluyor, onları ve başka kodlama sertifikaları alarak mesleğinde çok çok ileri gidebilir ve aylık xxx.xxx gibi rakamlarda bile para kazanabilirsin. Facebook, google gibi yerlerde çalışan bilgisayar mühendislerini araştırıp ne derece iyi olduklarını görmen iyi olur gelişme isteğin açısından.

İstanbul her meslek açısından insana tecrübe ve değer katar. Çoğu global şirketin bir merkezide İstanbul'dadır. Bu yüzden İstanbul'da okumak mesleğinde ileriye gitmen için büyük bir faktördür.