Tıp için çalışan biri olarak söylüyorum. 4 sene sayısal okudum, sınav sonucunda tıp ve diş hekimliği gibi bölümleri kazanabileceğim bir puan aldım. Buna rağmen, tercih dönemine denk gelen çok sevdiğim bir yakınımın hastane sürecinde, kesinlikle tıp okumamam gerektiği kanaatine vardım. Herkesin kendi düşüncesi, kendi beklentisidir. Ancak, bizim dışarıdan gördüğümüz gibi doktorların tek derdi, beyaz önlükleri ile dolaşmak değil, yatan hastalar ile ilgilenen doktorları gördüğüm zaman ve özellikle nöroloji bölümünde yaklaşık 1 ay kalan bir yakınım vardı, bu süreçte şahit oldum. Her gün hasta yakınlarının ameliyathane önünde bekleyişleri, doktorun ağzının içine bakmaları, ölüm vb durumlarda insanların feryatları, beni dahi 1 ay boyunca çok etkiledi. Belki benim duygusallığım ancak, hayat tarzım olacak bir meslekte, getirisi ile götürüsü birbirini dengelemeli diye düşünüyorum. İtibar, etiket ve maddiyat anlamında doyurabilecek bir meslek ancak uzun vadede, bana göre götürüsü çok daha fazla. Yine de umarım her şeyin en iyisi olur sizin için :)