WWT adlı üyeden alıntı

Birbirine ters düşen bir çok konu var ve bir çok kişi var.

1- Bir dine inanıyorsun veya inanmıyorsun, karşındakine saygın olmalı. Dinimiz de bunu emreder, etik kurallar, ahlak da bunu emreder. İnsanlığın iyiliği için, saygı önemli.

2- Evrim teorisi veya teorilerine inanmak islama terstir. Ama bu demek değildir ki tamamiyle elinin tersiyle it. İslam, müslüman zeki olmalıdır, sorgulamalıdır ve öğrenmelidir, örnek olmalıdır der. Bunun gereği de gerek bu konuyu gerekse de diğer bilimsel konuları araştırabileceği, teorileri bölüm bölüm inceleyebileceği veya düşünebileceği anlamına gelir.

3- Cennet ve oradaki vaadedilen yaşantı için sevap işlemeye çalışanlar, ibadet edenler zaten benim gözümde tam bir müslüman değildir. Etrafta böyle insanları çok aşırı fazla gördüğünüzden, müslümanlığı bu zannedemezsiniz. Biraz açmak gerekirse, bir iş yerinde patronunuz varken yerde gördüğünüz çöpü alıp çöpe atmak, patronunuz yokken de yapmanız gereken ( etik ) bir davranıştır. O işyerinde sadece patronu oradayken çöpe atan çalışanlar yüzünden, tüm personeli bir değerlendiremezsiniz. Ne dine uygundur, ne etik değerlere ne başka bişeye. Yine saygıya geliyoruz. İnsanız çünkü.

4- Bu grafik istediği kadar doğru içeriğe sahip olsun, burada yanlış olan çıkarımdır. Tarihte bir çok kez görülmüştür ki, genel olarak kanıtlanmış veya benimsenmiş bazı bilimsel araştırmalar, teoriler vesaire, vakti zamanı geldiğinde yerini başka bir gerçekle değiştirmiştir. Örneklerini oturun araştırın, uzatmak istemiyorum. Yani demek istiyorum ki, Türkiye müslüman bir ülke ve evrim teorisine inanan insan sayısı diğer ileri ülkelerden daha az. Sadece bu veri ile Türkiye'yi "müslüman olduğu için bilimde geri" diyerek yargılayamazsınız. Ancak; gerçekten de -dinle alakası olmamasına rağmen- ülkemizde bilim daha geride. Ama bunu, daha farklı içeriklerle orada burada paylaşırsanız, sizi bir kaç kişi ciddiye alabilir elbette. Kusura bakmayın, bu konuyu hiç ciddiye alamayacağım.

5- Ben müslüman doğdum, sigara kullanıyorum, alkol kullandım, sahnelere çıktım, bir çok şey yaptım, fizik ve matematiği seviyorum, eğitim almamama rağmen çoğu müslümanın dinlemediği metal müzikleri dinledim ve 5-6 farklı enstruman çalmayı öğrenip bu müzikleri çaldım, yazılımda kendimi geliştirdim. Ve hiç bir zaman islamiyet bana engel olmadı. Bakın arkadaşlar, islamiyet insanları doğruya yönelten bir dindir. Diğer dinlerle kıyaslamak gereksiz, açıp baktığınızda Kuran-ı Kerim'i -tabi önyargı olmadan- konuların ne kadar mantıklı yerlere gittiğini göreceksiniz. Önyargılarımızdan kaybediyoruz zaten öyle değil mi? Daha geçen gün upuzun sakallı bir abimi azarladım. Cennette nasıl olsa rahat hayat yaşayacağız, şimdi çile çekelim şöyle yapalım böyle yapalım ezelim kendimizi diyor. Sevap diyor. Yahu olay o değil! Senin ve senin gibiler yüzünden, işte burada da olduğu gibi dinimizi yanlış algılayıp insanlara da yanlış gösteriyorlar!

Son Olarak:

Kimse kimseyi kırmadan tartışabilse keşke. Neden *** da dahil çoğu forumda bu tarz konular kapatılmaya mahkum? İnsan değil miyiz biz? Evrildik veya yaratıldık, insanız ama değil mi? Konuşarak, birbirimizi dinleyerek anlaşıyoruz? Peki sorun ne? Neden banlanıyoruz, neden ileri geri konuşup konuyu kapattırıyoruz? Lütfen arkadaşlar, birbirimize sahip çıkalım.

İyi forumlar dilerim.


benim gözümde tam bir müslüman değildir nedir sana göre bana göre müslüman mı var din tamamlanmıştır 5. madde herkes İSLAM ahlakıyla doğar zaten bu tip konular burada konuşulmaz zaten burası webmaster portalı bazı dinsizler genç dini bilgi olmayan insanları kandırmaya yönelik açılmış konudur fötöcülerinde işid daiş te böyle dini doğru kaynaktan öğrenmiyorlar

Ek Olarak:

akrepkral adlı üyeden alıntı

Bakıyorum da forumda hocalar (imamlar) bayağı çokmuş! Herkesin dini kendine evrimi dinle çüretemezsiniz. Evrim hayatın ta kendisidir. Gerçeği müslüman doğduğunuz için bulduğunuzu sanıyorsunuz tıpkı hristiyan veya yahudi doğanlar gibi. Ama gerçeği bulmak bu kadar kolay değildir inanmak kolaya kaçmaktır, sorgulamak ise gerçeğe yaklaşmaktır. Umarım ayetle cevap veren hocalar çıkmaz yine!


hayırdır dini bilgi olmayan gençleri kandırmaya çalışıyorsunuz ama doğru cevapları söyleyince kızıyorsunuz hoca diyorsunuz her insan İSLAM dinin gelir ana babaları ve yakınları onları kötüye sürüklemeye çalışır tıpkı sizin yaptığınız gibi işid daiş fötö nerden çıktı yanlış din bilgi öğrenmekten bizim bulmuşuz zaten sen sorguluyorsun kendine ortak arıyorsun bak demek ki benim söylediğim doğru çünkü şu kadar kişi benimle aynı şeyi düşünüyor demek istiyorsun 7 milyar kişi beyaza siyah dese beyaz siyah olmaz diyenler yanlış söylemiştir ayet hadis örnek verilmeyecekte ineğemi soracağız nasıl bir kaynak istiyorsun