WordPress güncel kalmaya ve CMS sistemlerinde başı çekmeye devam ediyor arkadaşlar. 4.6 versiyonu ile yeni güncellemeler getirmişler. Aşağıda bazı güncellemeleri size aktarayım.


Kolaylaştırılmış Güncellemeler



Bu özellik sayesinde temaları, eklentileri ve tüm güncellemeleri herhangi bir başka sayfaya yönlendirilmeden tek tuşla gerçekleştirebiliyoruz. İşlemlerimizi daha hızlı bir şekilde halledebiliyoruz.


Varsayılan Fontlar

Yönetim panelinde bildiğiniz üzere "Open Sans" fontu kullanılıyordu ve bu arkaplanın az da olsa yavaşlamasına sebep oluyordu. Bu güncelleme ile artık varsayılan fontlar kullanılmaya başlanmış ve arkaplan font yükünden kurtulmuş. Dolayısıyla yönetim paneli daha hızlı çalışır hale gelmiş.




---Editör Geliştirmeleri---



Satır İçi Link Kontrolü

Bu özellik sayesinde içeriklere eklediğimiz linklerin anlık kontrolü yapılıyor ve eğer kırık bir link eklenmişse WordPress bunu bize kırmızı bir uyarı ile gösteriyor ve bu linkleri tekrar düzenleyebiliyoruz.




İçeriklerin Yedeklenmesi ve Geri Dönüşümü

Eğer içerik girerken herhangi bir şekilde internet bağlantınız giderse WordPress içeriğinizi yerel olarak browser üzerinden kayıt yapıyor ve sonradan içeriğinizi düzenleyip yeniden yayınlayabiliyorsunuz.




Tüm bunların yanı sıra tabi ki arkaplanda kod yapılarında da bir çok güncellemeler yapılmış. Ayrıca bir açıklama videosu da mevcut. Bunları aşağıdaki bağlantıdan görebilirsiniz.

Kaynak: https://wordpress.org/news/2016/08/pepper/