Sinan adlı üyeden alıntı

Yıllardır bende senin gibi düşünüyordum. Ama iPhone kullandıktan sonra Android'in en kral telefonu bile sana hantal geliyor. Eğer 4 GB RAM'li telefon 2 GB RAM'li telefondan daha iyidir düşüncesindeyseniz zaten sizinle tartışılabilecek bir durum değil bu.

Ama dediğiniz doğru, çoğu kişi sadece isimden dolayı Apple'a takıntılı lakin durum isimin çok daha ötesinde. Eğer adamlar senin 4 GB RAM'li telefonunda alamadığın performansı sana 2 GB RAM'li telefonda ve hatta çok daha fazlasını veriyorsa ortada ciddi bir mühendislik harikası var demektir. Olaya böyle bakmak lazım. Basma kalıp laflarla iPhone'u kötüleyen kişi kesinlikle teknolojiden ve yazılımdan anlamıyor demektir.




Ram ile alakalı bir durum belirtmedim, konu hakkında bilgim var. Ancak telefon deyip geçtiğimiz cihazlar bizlerin yapabileceğimiz işlemleri kısıtlıyorsa kusura bakmayın da ne kadar mühendislik harikası olursa olsun bir hikayedir. (en basit olarak tarayıcıdan mp3 indirmek)

Benim satın aldığım cihaz benim istediğim özgürlükleri bana sunmuyor ''Hayır bunu satın alacaksın! ve bizde komisyondan para kazanacağız'' diyorsa kendimi enayi gibi hissetmem de hiç bir sakınca yoktur. İllaki görmüşsünüzdür Android markette ücretsiz olan uygulamaların Appstore 'da ücretli olduğunu.

Bu strateji tabiri caizse alttan alttan sömürmedir. 'Tamam biz size hertürlü performansı sağlayacağız ama paranızı da her fırsatta alacağız politikası'
Ve kendimi sömürtmeye hiç niyetim yok açıkçası. Bana android de olmayan iphone da olan bir özellik söyleyin desem belki zar zor bir özellikden bahsedebilirsiniz. Ancak aksi durum olsa sizlere onlarca örnek gösterebileceğimi bilirsiniz.

Bir telefona 2 Gb ram ile bana çok iyi performans sağlıyor diye 3.500 tl vermek pek akla yatar bir durum değil.

Ve şunu söylemek isterim ki Google android yazılımını ios yazılımından 10 kat daha performanslı hale getirse ''ki bunu getirebilecek Güçte ve kapasiteye sahip'' sırf uygun fiyat veya aynı olduğu için hala ios yazılımının daha üstün olduğunu savunursunuz. Tıpkı hipnotize edilmiş biri gibi savunmalar yapmaları da ayrıca düşündürücü
Daha önce iphone kullanmadığımı düşünüyorsanız da yanılırsınız.