Bence insan denen yaratık işine gelmeyen her şeyi reddedip kendince bilimsel verilerle destekleme arayışına giriyor. Birkaç makale bulunca hem kendi vicdanını rahatlatıyor hem de o makaleyi okudu diye kendisinin aciz bir yaratık olduğunu unutup adeta o makalede yazan kuralları kendisi yaratmış havasıyla, şiddetle savunuyor. Hal bu olunca doğru-yanlış kavramları toz olup havaya uçuşuyor ve insani çıkarlar savaşmaya başlıyor.

İslamiyet dinini sırf çıkarlarına uymadığı için benimsemeyen milyonlarca insan olduğunu düşünüyorum. İzmir'de hala sabah namazının kendisini rahatsız ettiği için yasaklanmasını isteyen zihniyetler mevcut. Bunlar kendi saçma değer yargılarına en ufak dil uzatıldığında bunu "soykırım" imiş gibi ağır bir şey olarak gösterip karşı atağa geçmeyi iyi bilirler. Ama kendilerinin başkalarının dinine karışmaya hakları vardır bu türün kendilerince.

Son olarak evrenin tesadüfen evrimleşerek bu kıvama geldiğine beni ortadan bölseniz inanmam. Canımı kurtarmak için inandım derim o ayrı :). Mesele işin saçmalığında. Şu an bu yazıyı buraya yazmam için okadar mükemmel bir düzen kurulu ki; Bunu bir görmemek var bir de görmek istememek var. Görmeyenler cahil, görmek istemeyenler çıkarcıdır. (Bence)