"%100 özgürleştirme" nedir? Kendinize göre "İntihal" suçunun adını değiştirerek mi çıkar sağlayacağınızı düşünüyorsunuz.

Mevcut yaşanmış "haber" ayrıdır. Kimsenin tekelinde değildir. AA haberini kendi haberiniz gibi kullanırsanız bakın neler oluyor. Ama mevcut AA'nın haberini sıfırdan bir metin yazarına haberin olay kurgusunu ve sunumu değiştirerek hazırlatırsanız o ayrıdır. Yaşanmış haber kimsenin tekelinde değildir.

Haber örneği bu konu için doğrudan bir örnek değildir. Türkiye'de yabancı bir haber ajansınında haberini Türkçeleştirip veremezsiniz. Hukuki olarak bu imkansızdır. Piyasada bunu yapanlar olabilir. Dava edildiğiniz de neyin ne olduğunu anlarsınız.

Konu için doğru bir örnek verirsek köşe yazarlarının yazılarının alıntılanması mesela güzel bir örnek olabilir. A gazetesinde yazan köşe yazarının günlük yazısını tümüyle yayınlamazsınız. Alıntı yapar, kaynağını gösterirsiniz.

Bir web sitesi "Kaynak gösterilse dahi hiçbiri yöntem ile alıntı yapılamaz" diyorsa buna uymalısınız. Bunun adını "%100 özgürleştirme" koymak sizin "hırsızlığınızı" ve "İntihal" suçunu işlediğiniz gerçeğini değiştirmez.