Sonuç: Sitenin indexine ip kayıt php ekledim. şimdi eğer tekrar gelirlerse ip block yapacağım. Çalışacağını umarım. Buraya sonuçları atarım. -- Bir kaç saat geçti ve şuan GoogleBot 3-4 defa gelmiş. Amerikan VPN sunucusu gelmiş ve değişik Çin lokasyonlu bir site gelmiş. Çinliyi engelledim de nasıl birden durdular bende anlamadım :D

Siteyi yaklaşık 1 hafta önce açtım. Çökme, tema sorunlari vb. sorunları ilk 3-4 günde hallettim. Site tam rayına oturacakken şimdi botlar tarafından sürekli hit alıyorum. Aslında iyi bir şey mi kötü mü onu da bilmiyorum :) Anasayfaya günlük 50-100 tıklama geliyor. Bu siteyi yavaşlatır mı? Sizce ne yapmalıyım? İstatistiklerim aşağıda.



AIO Seo'da bot engelleyiciyi etkinleştirdiğim halde düzelmemiş. Analytics üzerinde herhangi referans linkide yok. Tüm oturumlar 'direct' olarak görünüyor. Oturum süresinde ise 300'e yakın oturumun 200'ü 0 saniye. Bot olduğu kesin galiba çünkü 6 saatlik istatistiklere göre 12 ziyaretçiye rağmen 113 görüntüleme var. Artmaya da devam ediyor.

:(