"henüz 18 yaşında değilim" yazmışsınız ama bunun bir anlamı yok. Savcılığa suç duyurusu bulunulursa çocuk mahkemesinde yargılanırsınız.

Siteden e-kitap silme işlemini yaparak ve karşı tarafı e-posta ile bilgilendirerek yayıncılığınızı kabul etmiş bulunuyorsunuz.

Burada size e-posta gönderen avukatın "Paylaşımlarınız tespit edilmiş ve kayıt altına alınmıştır." yazmasının büyük önemi vardır. Bunu bir mahkemede tespit davası açarak ve bilirkişi marifeti ile yaptırmışsa zaten savcılık ilgili avukat suç duyurusunda bulunsa da bulunmasa da konu ile ilgilenecektir. Noter ile delillendirme yapılmışsa (e-tespit vb) gibi ticari olarak yayınevinin insafına kaldınız demektir. Suç duyurusunda bulunurlarsa hakkınızda kamu davası açılır. İşlediğiniz suç kamuya yöneliktir. Savcılık burada ticari bir uyuşmazlık diye takipsizlik kararı vermez.

Sizi zaten işbirliğine davet ediyorlar. Bunu "bu kitaplara ait sayfaların silinmesi şahsınızın kasten davranmadığı ve hareket etmediği konusunda hakkınızda yapılacak soruşturmada lehinize delil olacaktır." olarak açıkça yazmışlar. Size bu e-kitapları veren yada sizin bu e-kitapları nereden bulup yayınladığınız kaynaklar hakkında bilgi talep ediyorlar.

Yargılanmanız durumunda yargılamanın sonucuna göre ceza alırsanız bu sicilinize işler. Ben eğer bir yargılama söz konusu olursa HAGB kararının çıkacağını düşünüyorum. Sicil sildirme ile ilgili olarak ayrı davalarda söz konusudur. http://bit.ly/2bu2fIE Ayrıntılı bilgiler burada var.

18 yaşını doldurmadan ticaret yapmanız hatta bana göre bu foruma bile üye olmanız doğru değil. Bu durumu kesinlikle ailenize bildirin ve kesinlikle bir avukat ile durumu görüşün.