suskun009 adlı üyeden alıntı

İnsanlar neden evrim varsa din yok olgusuna itiliyor? Evrim var yaratan yoktur deniliyor. Evrimin olması yaratanın olmaması anlamına mı geliyor?

Bir arı neden bal yapma ihtiyacı duyuyor? Bir tavuğun yumurtasından hem yeni bir canlı oluşabiliyor, hem de insan için en kaliteli besin kaynağı oluyor bu yumurta. Bir inek sütüyle yavrularını besleyebiliyor iken insanlar da bu sütten yararlanabiliyor. Tat alma olayı, evrimle neden böyle bir şey oluştu? Her şeyin tadı farklı, yediğimiz tüm meyve sebzelerin farklı tadı var. Bu meyve ve sebzeler canlı ihtiyacı için önemli şeyler, hayvan ve insanlar evrimleşirken bu bitkiler de onların ihtiyacı olarak nasıl evrimleşti? Ya da yemediğimiz halde insan sağlığına iyi gelen yaraları iyileştiren kantaron yağı, bu nasıl evrimleşerek yaraları iyileştirebiliyor?

Evrim varsa, insan üzerinde olmamış olabilir sonuçta milyon yıllık bi süreç tamam bi bakteri suda balık olup daha sonra bir ayıya dönüşmüş olabilir , ama insan hepsinden farklı, neden sadece insanda zeka var? Ya da en başta dediğim gibi evrim varsa neden bir yaratan yoktur deniyor, yaratan yaşamın evrimleşerek oluşmasını istemiş olabilir , olamaz mı? Dinler yalan olabilir, ama bir yaratan yoktur diyemeyiz evrim ile, var da diyemeyiz. Sonuçta ilk olan şey büyük patlamaya sebep olan şey, ilk olan madde enerji her neyse artık nereden geldi nasıl oluştu bilinmiyor, gerçi büyük beyinli arkadaşlarımız var, bu sorunun cevabını biliyor olabilirler...

Benim inandığım dinde;

71/NUH -14:Halbuki, o sizi evrelerden geçirerek yaratmıştır.' deniliyor...

Kısaca demek istediğim
İnsanlar neden evrim varsa din yok olgusuna itiliyor?


http://www.evrimagaci.org/fotograf/66/7670



Böyle cevaplar bekliyoruz ama bazı arkdaşlar saçma sapan şeyler yazıyolar.