Paypal'ı 18 yaşın altındaki insanlar resmi olarak kullanamaz.

1.2 Uygunluk. PayPal Hizmetlerini kullanmaya uygun olmanız için bağlı olduğunuz yargı bölgesindeki reşit olma yaşına bağlı olarak 18 yaş ve üzeri olmanız ve Dünya Genelinde PayPal sayfasında listelenen ülkelerden birinde ikamet etmeniz gerekir. https://www.paypal.com/tr/webapps/mpp/ua/useragreement-full?locale.x=tr_TR

*.*.*

Paypal bir ABD şirketidir. Finans şirketidir. Türkiye'de hizmet vermek istiyorsa Türkiye'nin kanunlarına uymak zorundadır. Devlet kim kime ne parası göndermiş görmelidir. İncelemelidir.

Diyelim ki bir yakınınız terör nedeni ile öldürüldü. Teröristler terör faaliyetinin parasını paypal ile aldı. Bunun araştırılması paypal şirketinin insiyatifine mi bırakılacaktır.

“paypal.com” Amerika Birleşik Devletleri yasalarına tabiidir. HAKARET, SÖVME, İFTİRA suçlarına ilişkin talepler ele alındığında Amerika Birleşik Devletleri'nin ceza mevzuatına göre hakaret, sövme veya iftira suç sayılmamaktadır.

ABD mevzuatında ve uygulamasında ifade özgürlüğünün sınırları çok geniş tutulmakta, bir ifadenin suç sayılabilmesi için bazı unsurları taşıması gerekmektedir. “paypal.com” IP bilgilerinin temini konusunda ülkemizdeki adli makamlar tarafından doğrudan kendilerine yapılan talepleri yerine getirmemektedirler. Bu nedenle bu yöndeki talepler Adalet Bakanlığı aracı kılınarak adli yardımlaşma yoluyla ABD'den istenilmelidir.

Paypal; insan hayatının korunması için önemli olan intihara teşebbüs, öldürmeye teşebbüs, kayıp bir şahsın bulunması veya çocukların cinsel istismarı gibi suçları acil husus kabul ederek Türkiye Cumhuriyeti adli makamları tarafından doğrudan başvurulduğunda trafik veya IP bilgilerini verip vermeme noktasında keyfi davranabilir. Bu kabul edilemez.

Yani işin içini bilmeden, işin kamu yönetimi, finans, hukuk, güvenlik ve siyaset yönünü bilmeden 3-5$ parayı vergisiz alacağım, komisyon vermyeceğim diyen cahil dingiller üzerinden devlet yönetilmez. Bu kadar yazıyı da farkındalık yaratmak için yazdım.

ABD ve şirketleri Türkiye Cumhuriyeti devletini küçümseyemez. Türklerin atalarının güzel sözleri vardır. "Ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersin" bu kadar basittir.