Hangi ödeme sistemine siz değil müşteriniz karar verir.

PTT, enpara, nuvo, klasik bankaların tüm mecraları(atm, sms, mobil, kiosk, telefon, şubeler), bkm express, bddk tarafından lisans almış tüm şirketler (payu, iyzico, paycell), western union gibi sanal pos, yazarkasa pos ve klasik olarak eft, havale, nakit vb

Yukarıda saydığım tüm mecralarda alıcı ve gönderici tanımlıdır. Hepsi yasaldır. Hepsinin kendine has yönetmeliği, kanunu vardır. Devlet hepsini düzenler, regüle eder, vergi alır. Kim kim ile ilişkili ve kim kim ile ne iş yapmış bilir.

Yukarıda Türkiye finans sektöründeki herkesi saydık ama paypal'ın ticari olarak ne farkı var. Neden muaf olmak istiyor. Neden kendisini farklı konumlandırıyor.

Anlayamadığım bir şekilde buradaki bir kaç üye ise neyin anlaşmasını yapamıyor. Kaçak çalışmayacaksın. Bu kadar basit. Adam ****o sitesi yapıyor, 18 yaşın altında iş yapmaya çalşıyor, komisyonsuz 1-2$ tahsilat yapmanın peşine düşmüş minik çakalın tekidir.

Banka ile iş yapın. Faturanızı kesin. Verginizi ödeyin. Yasadışı iş yapmayın. Devletinizin yanında olun. Helal para kazanın. Uluslararası alanda iş yaparken para ödemenin binbir türü yolu vardır. Google arama motoru nasıl ücretsiz değilse paypalda ücretsiz değildir.

Bu konu ile ilgili olarak son yazdımdı. Bilgisayar kodu yazmaktan başka hukuk, finans, sigorta, uluslarası ticaret, muhasebe, satış ve pazarlama ve müzakere teknikleri ile sunum hakkında okumalar yapın, kurslara gidin, kitaplar satın alın, makaleler okuyun. Bunlar size bir şey kayıp ettirmez. Goygoy yapmak 1-2$ komsiyonsuz almak için ağlamayın.