Paypal niye kendini ayrı tutuyor çünkü dünyada tekel konumunda ve global bir şirket bahsini geçirdiğiniz firmalardan da kat kat büyük ayrıca paypal sunucularının güvenliğini sadece kendi sağlar zaten bazı seheplerden dolayı uluslar arası kanunlara tabi bile tutuluyor.
İşin özüne gelecek olursak ben senin dandik securitycine güvenmem sunucumu açmam güvenliğimi kendim sağlar ödül avcılığımı kendim yaparım sana mı kaldım ulan ben diyor. İşte bu yüzden dünyada tekel zaten ve paypay Türkiyeye sadece 5-6 adet sunucu getirecek(tahmini) aslında getirmeyecek kuracak göstermelik bir şekilde Türkiye üzerindeki veriyi oradan route edecek böylelikle BDDK nın istediği olmuş olacak aradada BDDK nın istediğini verse tamam
Cross border durumunda peki ne olur siteye üye olduğumuz anda biz ödeme yapamayız ödeme almak istediğimizde ise merchant olmamız gerekebilir ki özel bir düzenlemeye tabi tutulursak da bireysel olarak ödeme gene alamayız.
Ayrıca paypalda sıkıntı çekmek istemeyen arkadaşlar direk olarak estonya e-vatandaşlığına geçişlerini yapsınlar benim bir sıkıntım olmadı bu yüzden, etkilenmedim upwork üzerinden yaptığım işlerime devam edebildim.
https://medium.com/turkce/estonya-e-vatandaşlığı-nedir-b67e84f4fa7e