İşini iyi yapan / yapmaya çalışan, bir şeyler öğrenmeye çalışan arkadaşları ayrı tutarak söylüyorum.

Abi internette iyi para varmış” söylentisinin yayılması ile beraber son yıllarda istemeyeceğiniz kadar internet sitesi açılmaya başlandı. Genellikle özensiz ve birbirinin kopyası olan bu sitelerde kimisi kendini geliştirip bunu yararlı bir aktiviteye dönüştürürken kimisi “para kazanıcam, alem yapıcam” mottosuyla kalitesiz veya spam içeriklerle doldurmaya başladı sitesini. Birkaç kategori halinde bu sitelerden bahsetmek istiyorum.

Teknoloji Siteleri
Öncelikle webmaster forumlarında “ne sitesi açsam tutar” başlıklı konu açıp, birkaç kişinin “teknoloji sitesi aç bu ara çok tutuyor” demesiyle gaza gelip teknoloji sitesi açan bir kesim var. Shiftdelete ve Webtekno’nun atılıma geçmesi ile hırslanan bu kesimin de tek istediği para kazanmak. Teknoloji sitesi kategorisiyle siteyi açıp içine haber dolduran bu arkadaşların sitesine girince teknoloji sitesindeyim demezsiniz. Zira arkadaşların yayınladıkları haberleri en basitinden Hürriyet’in teknoloji kategorisinde bile bulabiliyorsunuz. Webtekno’nun yaptığı çekilişleri, eğlenceli inceleme videolarını, Teknolojiye Atarlanan Adam’ı Shiftdelete’nin alanında uzman editörlerini görmezden gelip sadece “webtekno da ilk açıldığında böyleydi abi, sonradan geliştiler” bahanesiyle birkaç ay daha siteye içerik eklemeye devam eden bu arkadaşımız, aylar sonra yaptığı hatanın farkına varır ve şanslıysa alanında bilgili olduğu başka bir kategoride varlığını sürdürür.

Film Siteleri
En çok canımı sıkan kategoridir. Google’a “xxx filmi izle” yazdığınızda xxhdizle xxfilmhdizle xbilmemneizle adlarında yüzlerce site görürsünüz. Her ne hikmet ise ilk sayfadaki tüm siteler aynı kişiye aitmiş gibi gözükür. Hepsi genellikle internete düşmeyen filmi siteye ekler, fragmanı koyar, partlara Tek Part, Tek Part HD gibi yazılar yazıp bizi sayfalar boyu reklamın içinde küfür ettire ettire dolaştırır. Sonunda da final küfürü ile sayfadan ayrılırız. Bu sitelerde bir kalite göremezsiniz. Tahamata temasını warezden indirip kuran bu site sahipleri video player yapmaktan veya almaktan da aciz oldukları için Ok.ru’ya yükler filmi, 2 haftaya link patlar sonra da güncellemez zaten.

Belki biliyorsunuzdur ben de KaçakStüdyo adlı bir dizi & film sitesi açtım ama reklam koymadım, kendime ait bir video player yaptım (jwplayer’ı iframeli hale getirip premium skin satın aldım) ve fonksiyonları için DiziX temasını satın alıp baya bir düzenledim, tema sahibi bile sitemi görünce bu benim tema mıydı ya dedi, inanamadı. İnşallah kısa sürede bu film siteleri Google’ın da yardımlarıyla yerin dibini boylar. İşini hakkıyla yapan film site sahipleri beni yanlış anlamasın 🙂

Webmaster Forumu
Bu kategoride çok bişey yazmayacağım. WMAracı’na konu açıp “webmaster forumu açsam tutar mı” yazan arkadaşların açtığı forumlarda ne yazık ki bulunduğumuz forumların yanına bile yaklaşamayacak eklentiler kuruluyor. İnternetten bulunan ücretsiz dil paketindeki Türkçe katliamları, w*rez vbulletin ve leş gibi eklentiler ile webmaster forumu tutturabilirseniz helal olsun ne diyeyim. Her şeye rağmen vBulletin’i severim ama. Arkadaş ile WMAracı tarzı gündem eklentisi yapıp ajax bar eklentisini baya bir düzenleyip adam etmiştik. Ama biz yaptığımız o eklentiler ve kendimize ait tema ile bile tutturamamıştık. Sonradan anladım, forum falan zor bu devirde.
Kişisel Blog
Kişisel bloglar hakkında söyleyecek çok lafım yok aslında isteyen herkesin kişisel blog kurması taraftarıyım. Ben kaç senedir internet ile haşır neşir olmama rağmen daha yeni kişisel blog açabildim çünkü paylaşabileceğim bilgim, tecrübem yoktu. Ama açıyorsanız bile haber sitesine dönüştürmeyin be kardeşim. Haber sitesi mi, teknoloji sitesi mi, kişisel blog mu anlayamıyoruz. Ne okuyorsun, ne dinliyorsun kendin hakkında hiçbir şey yazmayıp paso haber yayınlıyorsun ama “kişisel blog” diyorsun adına. Yapma, yazıktır, günahtır.



Kaynak: http://www.resitcicek.com/2016/08/24/internette-gormekten-biktigimiz-siteler/