cgrclk adlı üyeden alıntı

Biriktirebildiğin kadar toplu bir ücreti önden ödeyip gerisi için makul düzeyde kredi ile 100-150 bin civarında bir ev alınabilir.


Şuanda plan yapma aşamasındayım zaten hocam, evi almam 2 sene sonrayı bulabilir ancak önceden kendimi hazırlayayım da sonra sıkıntıya düşmüyeyim.

nispet adlı üyeden alıntı

Öncelikle alım işlerine birikim yapmadan, maaşımın bilmem kaç lirasını yatırırım kredimi öderim diyerek balıklama atlama. Profiline baktığımda 20 yaşında olduğun yazıyor.Muhtemelen askerliğini yapmamışsındır. Yarın bir gün askere gittiğinde çalışamayacağın süre ve maddi kayıp var. Ayrıca yarın bir gün ne gibi masrafların çıkar onuda kestirmek zor. Ben senin aldığın evin yarı fiyatına ev aldım. 3 yıl çalışıp evin yarısından fazlasının parasını biriktirip o şekilde alım yaptım. Bence geleceğinle ilgili planları yap, evin belli bir kısmının parasını cebine sıcak sıcak koy, sonra kredi vs. işlere bulaş ve ev al.


Şuanda plan yapma aşamasındayım zaten hocam, evi almam 2 sene sonrayı bulabilir ancak önceden kendimi hazırlayayım da sonra sıkıntıya düşmüyeyim. 2 sene kadar para biriktirip almak sanıyorum en iyisi olur ama o zamana kadar da ev fiyatları artacak :)