Hocam son deneme olarak şu yazıyı alıntı yapıyorum buraya bu da gayet güzel bir yöntem. Bence eklenti güncellemesi oldu ve yeni sürümle uyuşmamazlık sonucu siteyi patlattı.

YÖNTEM ALINTIDIR:


Öncelikle yapmanız gereken FTP üzerinden wordpress sitenizin server‘ına bağlanmak ve arıdan tek yapanız gereken wp-content/plugins dosyanızın ismini değiştirmek.

FTP ile siteniz sunucusuna bağlandıktan sonra Wp-content >> Plugins dosyanıza gidin. Plugins dosyasının isminin sonuna “1“ rakamı ekleyerek yeniden isimlendirin. Yani plugins dosyamızı yeniden isimlendirip plugins1 yapın. Şimdi wordpress sitenizin admin paneline ulaşabilirsiniz. WordPress sitenize geri dönün ve admin panelinizden giriş yapın.



Giriş işlemini yaptıktan sonra ekranınızda bir çok hata belirecektir. “A plugin was deactivated because the file B.php can’t be found” gibi. Aldırmayın, hiç bir veri kaybetmediniz. Bu işlemi yaparak sadece tüm eklentileri etkisizleştirmiş olduk.

Wordpress Eklenti Etkisizleştirme Hatası

Şimdi tekrar wp-content/plugins1 dosyanıza geri dönün ve plugins1 dosyanızın sonundaki “1” rakamını kaldırın, yani dosyanızın ismini tekrar plugins yapın.

Böylece tüm eklentileriniz tekrar Admin paneli >> Eklentiler sayfasında görünücektir fakat, bu sefer hepsi etkisizleştirilmiş halde olacaktır. Tüm eklentileri tek tek aktifleştirin ve 500 internal server hatası oluşup oluşmadığını her bir eklentiyi etkinleştirdikten sonra tekrar kontrol edin. Ta ki problem yaratan eklentiyi bulana kadar.

Kaynak: http://wpmavi.com/wordpress-dersleri/500-internal-server-hatasi.html