Bedava peynir fare kapanında olur.

Tüm alan adlarının arkasında Freenom adlı hollandalı bir şirket var. ".ml" uzantılı alan adı örneğin mali devleti ait. ".cf" uzantılı alan adı orta afrika cumhuriyetine ait. ".gq" adlı alan adı Ekvator Ginesi adlı devlete aittir.

Hollandalı şirket(ler) genelde afrikalı devletleri tarım, yeraltı kaynakları, insan kaynakları, madenler vb gibi alanlarda sömürdüğü gibi fikri ve mülki haklarda da sömürüyor. Alan adı ve telefon prefixleri buna örnek verilebilir.

Mesela .tv uzantısı çok değerlidir. Çok yüksek fiyatlardan pazarlanmıştır. (cnn, bbc, mtv vb) Bu alan adının sahibi ülke https://tr.wikipedia.org/wiki/.tv adresinden bilgi alabilirsiniz Tuvalu adaları abd yönetimindeki kukla devlettir. Wiki'de geçen .tv alan adı tutarı 50 milyon dolar değil 50 bin dolardır. Bu konuda açıkça yalan yazıyorlar.

.tm alan adı uzantısı içinde aynı taktiği Türkmenistan'a yapmak istediler ama Türk devleti bunu yemedi. ".tm" alan adı uzantısı aynı zamanda Trademark anlamına geliyordu. Türkiye'de bunu "Türk Malı" olarak da pazarlamak istemişlerdi.

Avrupalı şirket sömürmekten hiç bir zaman vazgeçmez.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Tuvalu üzerinde kurulan offshore bankalar, internet yatırım şirketleri, internet vergi kaçakçılığı yapan şirketler, darkweb için kurulan sunucular vb gibi alanlarda bir sürü dolandırcılık dönmektedir. Sadece bunun bitcoin diye bir para birimi icaat ettiler. Bu taktikler dünyanın bir çok bölgesinde sürdürülüyor.

Freenom şirketine verdiğiniz haklar açıkça yazıyor. http://www.freenom.com/tr/termsandconditions.html

"Freenom hizmetini kullanımınız için geçerli olan tüm yerel, bölgesel, ulusal yasalar, tüzük, yönetmelikler ve düzenlemelere uymayı kabul edersiniz." diyor ama hangi ülkenin anlaşmasıdır yazmıyor.

Web siteleriniz her yönüyle analiz edilebilir, istediğiniz dışında reklam gösterimi yapılabilir, kullandığınız mail adresleri başkası tarafından okunabilir, iletişiminiz engellenebilir vb

Bu şirketin kullanıcı sözleşmesini kabul edenler her şeyini sanki bu şirkete devir ediyor gibi oluyor. O yüzden dikkatli olunuz.