OgulcanG1 adlı üyeden alıntı
Tabiki olur heryerden takipçi çekebilirsin çünkü ingilizce evrensel bir dil.
Bir yazıyı ingilizce ve türkçe olarak tek yazı halinde paylaşırsan daha iyi olabilir başlıkta çift olacak haliyle.
Örneğin : İstanbul tarihi hakkında kitaplar / Books about Istanbul history
Sonra yazınızın önce türkçesi ardından ingilizcesi
Öyle biraz karışık olur sanki hocam. Ama denemeye değer.
7T7 adlı üyeden alıntı
Hocam o konu hakkında birşey diyemem ancak alakasız bir makale olursa sitenize giren 5 saniye sonra çıkar. Bu da sıralamalar da yok olmanızı neden olur. Yani profesyonel ingilizce makale oluşturamayacaksanız hiç bulaşmayın derim
Hocam profesyönel yazamam, o kadar ingilizcem yok :/
Scss adlı üyeden alıntı
Blogun Türkçe olması birşeyi değiştirmez + veya - sağlamaz.
Bu arada eğer kopya içerikten ilerleyeceksen ilerleme değil gerileme sağlarsın.
Soruna gelecek olursam;
Öncelikle yazdığın konuya ve sitenin otoritesine bağlı net bir cevap veremeyiz.
Sitenin durumuna bağlı olarak eğer bulunmayan veya az yazılan bir içerikse ilk sıralarda çıkarsın .
Fakat bulunan bir içerikte üst sıralarda çıkmak yazdığın konuya bağlıdır eğer otoritesi yüksek yıllanmış siteler varsa onları geçmen zor olabilir.
Çözüm-> Çok rekabetli bir kelime ise o konuya özel çalışma yapabilirsin (imleme, tanıtım yazısı, footer link)
Yok hocam kopya değil, mesela Türkçe olarak yazacağım bir makaleyi, wordde yazıp, az buçuk kendi ingilizcem, az buçuk da translate yardımıyla toparlayıp ingilizce olarak paylaşmayı düşünüyordum, yüksek rekabetli değil, keyword tool aracından bakıp az rekabetli kelimelerde yoğunlaşacaktım, haftada 1 ingilizce makale falan.