Başladığım işi bitireme sorunum adeta ömrümü yedi bitirdi. İllaki benimle aynı kaderi paylaşanlar ya da geçmişte yaşayıp da bunu aşmayı başaranlar vardır diye böyle bir konu açma gereksinimi duydum.
Henüz 16 yaşındayım ancak yaklaşık 7-8 yıldır kendimi internet siteleri-yazılımcılık-tasarım-oyun yapımı-mobil-reklamcılık-animasyon-müzik gibi alanlarda geliştirmeye çalışıyorum. Çok fazla ilgi alanı okudunuz değil mi? İlgi duyup duymadığımı bile kestiremiyorum artık. Çünkü birinde kendimi geliştirmeye çalışırken bir diğeri ilgimi çekiyor ve ona başlayıp eskisini bırakıyorum. Hiçbiri tamamen gelişimini tamamlayamıyor, bitmiyor işlerim. Kafamın en boş olduğu zamanlar, en iyi şekilde eğitilebileceğim zamanlardı 7-8 yıl öncem. Bu 7-8 yılda bu alanlardan yalnızca 1 veyahut 2 tanesinde yoğunlaşmış olsaydım eminim bunlarda gerçekten hatırısayılır bilgi ve tecrübeye sahip olacaktım. Dile kolay, 8 yıl!
Bunu bilmeme rağmen sürekli değişiklik gösterdi çalıştığım alanlar. Ve öyle dışarıdan bazı insanların sandığı gibi çok yönlü değilim. Tam aksine bu yönlerin her biri yarım yamalak olduğu için tek yönlü bile sayılamıyorum. Bu yaz başında müziğe ilgi duyup gelişmeye çalıştım. 1 ay önce kadar bunu da bıraktım. Çok az bir bilgi birikimim oluştu ancak bitirilmiş hiç bir işim olmadı bu alanda. Şimdilerde ise birkaç yıllık ilgi alanım olan web tasarıma geri döndüm ve yalnızca ps'deki çizimlerimden ibaret olan arayüz tasarımlarımı koda dökmek için kendimi css/html/bootstrap gibi alanlarda geliştirmeye çalışıyorum. Sadece 2 haftam kaldı ve doğal olarak bu da yarım yamalak bir şekilde kalacak, en az birkaç ay devam edemeyecek. Web tasarıma geri döndüğüm 1 aylık sürede 5 adet temanın koda dökümüne başladım ancak henüz hiçbiri yarıya bile gelmedi çünkü biri bitmeden diğerine geçtim. Ayrıca yaklaşık 4-5 yıldır domain-hosting satın alıp blog tutacağımm diyorum, henüz 1'den fazla yazı girişi yaptığım hiç bir blog sitem olmadı hayatımda.
Aslında 7-8 yıldır elle tutulur hiçbir ürün vermedim.
Bunun temel nedenini fazla hayalperest ve de sabırsız olmam dışında hiçbir şeyle ilişkilendiremiyorum. Bir işin bitmesine sabredemiyorum. O işi yaparken de bolca hayaller kurduğumdan kafamdaki başka bir işe başlıyorum hemencecik. Diğeri kalıyor öyle, bitmiyor.
Bu hayalperestlik ve sabırsızlığımın önüne geçmemi, bir işi ciddi manada bitirip gerçek bir ürün vermemi sağlayacak kişisel gelişim yazıları, kitaplar vb. önerilerinize açığım. Yazdıklarınızı okuyacak ve cevaplandıracağım.
Saygılar...