AhmetCakmak34 adlı üyeden alıntı

Kim yapmış bu zamana kadar bu kadar icraat? Bırakında abartsınlar. Böyle küçük şeylere takılmak yerine ülkemizin refahı ve ilerlemesi için birşeyler düşünün ve yapın; yaptığınızla övünün.



Öncelikle,

Yaptığımız bir şey olsa övünelim, basit bir örnek vereyim, halkımızda olur ya babalarımız, amcalarımız evde elektrikle ilgili bir iş yaptıklarında akrabalarına kasıla kasıla anlatırlar, ama kimse elektrikçi çağırıp yaptırdığı işle övünmez. Sizin bu söylediğiniz eve elektrikçi çağırıp onunla övünmeye benziyor.

Ayrıca, 3. köprü olabilmesi için daha önceden 2 adet köprü yapılmış olması gerek. 3. havalimanı olabilmesi için daha öncede yine 2 adet yapılmış olması gerek. Kaldı ki saf inşaatı ben icraat olarak görmüyorum. Bilim ve teknoloji alanında 2000'den öncesi ile (üretimde) bir farkı var mı Türkiye'nin? Biz neyle övünelim? Konuşmayı biliyorsunuz ama bir araştırın, sırf inşaata dayalı bir ekonomi ile nereye kadar gidebiliriz bir bakın. Bunlar benim ya da muhalefetin eleştirilerinden ibaret değil, Dünya üzerinde yaşanmış örneklerine, ekonomistlerin analizlerine bakın. Gidin reddedemeyeceğiniz TÜİK ve Dünya Bankası'na ait resmi verileri biraz inceleyin. Bunları yapıp da hala şu cümleyi yazabiliyorsanız ben size daha fazla bir şey demem.

Ayrıca, şu 2 görsel de çok şey anlatıyor;



(Sizin patron OECD'yi çok sever)