moris adlı üyeden alıntı

brown Öncelikle tartıştım demedim, ikincisi verdiğiniz örnek yılda kaç kişinin kullandığı KULLANMASI GEREKTİĞİ değil.

Ayrıca demokratiklikle bir alakası yok bunun, bana kalsa tabi devlet şeffaf olmalı ama bu gibi anlaşmalı projelerde bu verileri gizli tutarlar rajonu böyle kabaca :)

Not: Bana araştırın deyip kendiniz herhangi bir kaynağa bakmaya gerek yok diyorsanız kusura bakmayın biraz kendinizi bu konularda geliştirmelisiniz.


Öncelikle kaynağa bakmama gerek olmasının sebebi benim söylediklerimden emin olmam, burada bilgi eksiği olan sizsiniz. Tartışmadan nasıl bir anlam çıkardınız bilmiyorum ama ben karşılıklı fikir alış-verişinden bahsediyorum. Bu konu tamamen demokratiklikle alakalı. Alıntıladığınız mesajımda yer alan bilgiler yine Ulaştırma Bakanlığı tarafından açıklanan veriler. İstiyorsanız kısa bir araştırma ile ulaşabilirsiniz.

Ülkemizde herhangi bir kurum, kuruluş ya da şirket hakkında, bu tüzel kişiliklere ait internet sitesi ya da herhangi bir yayında yer almayan bir bilgiyi öğrenmek istediğinizde bu bilgiyi size vermek zorundalar. Bunlar kafadan uydurulmuş şeyler değil, kanunlarla belirlenmiş sınırlar. En basit şekilde bu konuyla ilgili olarak KAP'ın internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Ben konuyla ilgili hiç bir yetkinliği bulunmayan "lise hocaları" ile yapılmış sohbetleri baz alarak konuşmuyorum. Ben sizin aksinize iş hukuku gibi bu konuyla ilgili bilgi sahibi, "alanı" fizik, kimya, edebiyat değil tamamen bu konu olan insanlarla yapılmış konuşmaları kaynak alarak konuşuyorum. Şimdi çıkıp bana MİT, polis ya da asker gibi absürd örnekler vermemenizi rica edeceğim, ayrıca devletle ilgili "bu işin raconu böyle"den daha nitelikli bir cevap veremeyecekseniz, ki veremezsiniz çünkü söylediğiniz şeylerin ne bir dayanağı var ne de gerçeklik payı, bir şey yazmanıza gerek yok.

İyi geceler dilerim.