Açıklıyorum;

- Sosyal medyada bir sayfa açıyorsunuz, sayfanızın konusu ileride açacağınız forum ile aynı konu olmalı, örneğin kitap severler.

- Sosyal medya hesabınızda samimi oluyorsunuz, bot gibi olmuyorsunuz, takipçilerinizle sizli bizli değil, senli benli konuşuyor, samimi oluyorsunuz.

- Boş post atmıyor, gerekli şeyler paylaşıyorsunuz, örneğin kitap tavsiyeleri, kitap pdf'leri, kitap yazarı biyografileri vb. tabi paylaştığınız kitleye uygun şeyler, adamıan göre şerbet.

- Yorumları iyi kullanıyorsunuz; mutlaka yorumlaşıyor, size sorulan sorulara samimi cevaplar veriyorsunuz. Yorum bölümünde sizden ve sayfanızdan bağımsız bir sohbet geçerse dahil oluyorsunuz, örneğin ;

x : Beyler havalar nasıl ?
y: Havalar buralarda iyi valla, şu kitabı okudun mu ?
x: evet okudum, gayet güzel bir kitap.
z : Durumlar vahim, dışarıda sel var, kitap okuyasım yok.
siz : geçmiş olsun. umarım en yakın zamanda yağmur diner.

vb. işe sallıyorum şuan.

- Kademeli ilerliyorsunuz, birden takipçilerinize ilgi çekiçi şeyleri postalamıyor, yavaş yavaş, azdan çoğa doğru ilgi çekici şeyler paylaşıyorsunuz.

- Ve o gün, sayfanız tavan yapmış, takipçileriniz birbiriyle yorum kutusundan konuşa konuşa kaynaşmış, hepsi birbirini tanıyor seviyor vs. Ve o postu atıyorsunuz;

Sevgili saygılı kitap sever dostlarım; sizlere konuşmanız tartışmanız ve daha kolay iletişim kurabilmeniz için yeni forumumuzu taktim ediyorum; XXXXXxxxxXXXX.com, hemen üye olup muhabbetinize kaldığınız yerden orada devam edebilirsiniz.

Ve booom, birden trendsiniz :). Burdan sonrası o takipçileri kaybetmemekte, ha forum kurdum diye sosyal mecradaki foruma gelmeyen adamları satmak yok, onlarla olan ilişkinize aynen devam ediyorsunuz ki itibarınız zedelenmesin.

# Bu arada söylemeyi unuttum, forum açtıktan sonra her konuya admin hesabınızla yorum atarsanız, tamam sevilirsiniz üyeleriniz tarafından ama bir yandan da forumda tek başına çabalayan adam gibi görünürsünüz, o yüzden ufak bir trick ile, admin hesabınızdan çıkıp bir normal üye olarak yeni hesap açıp onunla paylaşım yapmakta fayda var :)