lostyazilim
tr.link

Çift İndex Sorunu

6 Mesajlar 1.050 Okunma
lstbozum
tr.link

Gerbelas Gerbelas WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Malatya
  • Ad Soyad R** Ö**
  • Mesajlar 319
  • Beğeniler 73 / 73
  • Ticaret 10, (%100)
Arkadaşlar sitemi Google'da site:siteismi.com olarak arattığımda aynı yazıların iki veya daha fazla sayıda indexlendiğini görüyorum. Örneğin sitemde toplam 50 yazı var; ama o şekilde arattığımda 8-9 sayfa çıkıyor. Aynı yazı, aynı link ama birkaç defa görünüyor. Bir fikri olan var mı acaba?

wmaraci
reklam

imsimsiz imsimsiz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek serbest
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad Y** A**
  • Mesajlar 593
  • Beğeniler 126 / 115
  • Ticaret 1, (%100)
Hocam sorununuz blogspot.com ve blogspot.com.tr olarak index alması ise eğer sitenizi .blogspot.com'a çevirme kodunu kullanın. Öte yandan webmaster tools'â sadece blogspot.com sitesini ekleyin diğer uzantılar varsa kaldırın.

Öte taraftan search linklerini engellemek için kullanılan kodu kullanabilirsiniz.

Bunun için Ayarlar >> Arama Tercihleri

Sayfanın alt kısmında özel robots.txt dosyasını göreceksiniz.Eğer daha önce hiç bir işlem yapmadıysanız şu anda etkin değildir.Düzenle diyerek içeriği etkinleştirin ve aşağıdaki satırı kopyalayıp yapıştırın.

User-agent: Mediapartners-Google
Disallow:
User-agent: *
Disallow: /search
Allow: /
Sitemap: http://www.blogisminiz.com/sitemap.xml
Gerbelas

kişi bu mesajı beğendi.

Blogger Sorunlarınıza Çözüm Üretilir.

LovAd LovAd Freelance Yazılımcı Kullanıcı
  • Üyelik 15.06.2016
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Yazılımcı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 209
  • Beğeniler 13 / 53
  • Ticaret 0, (%0)
Google amcanın işi belli olmaz, bizim 1.sayfada 1.sırada olan sitelerimizi 3.sayfaya attı bizim sitenin kopyasını yapan adamın sitesi şuan 1.sayfada bizde sondayız neden düştü bende anlamadım. Ahh şu penguenler tavuklar horozlar saçma saçma güncelemeler yaktı bizi... :D
Gerbelas

kişi bu mesajı beğendi.

StilPut İnternet Hizmetleri

0Derece 0Derece WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Web Developer
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad O** U**
  • Mesajlar 355
  • Beğeniler 27 / 104
  • Ticaret 0, (%0)
Canonical Url terimini Google'da aratın...
Gerbelas

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

Gerbelas Gerbelas WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Malatya
  • Ad Soyad R** Ö**
  • Mesajlar 319
  • Beğeniler 73 / 73
  • Ticaret 10, (%100)

imsimsiz adlı üyeden alıntı

Hocam sorununuz blogspot.com ve blogspot.com.tr olarak index alması ise eğer sitenizi .blogspot.com'a çevirme kodunu kullanın. Öte yandan webmaster tools'â sadece blogspot.com sitesini ekleyin diğer uzantılar varsa kaldırın.

Öte taraftan search linklerini engellemek için kullanılan kodu kullanabilirsiniz.

Bunun için Ayarlar >> Arama Tercihleri

Sayfanın alt kısmında özel robots.txt dosyasını göreceksiniz.Eğer daha önce hiç bir işlem yapmadıysanız şu anda etkin değildir.Düzenle diyerek içeriği etkinleştirin ve aşağıdaki satırı kopyalayıp yapıştırın.

User-agent: Mediapartners-Google
Disallow:
User-agent: *
Disallow: /search
Allow: /
Sitemap: http://www.blogisminiz.com/sitemap.xml

Yardımlarınız için teşekkür ederim hocam; ancak blogspot.com olarak değil de özel domain olarak kullanıyorum. Dedikleriniz yine de geçerli mi acaba?
Bu arada sorun sanırım şu: Tüm içeriklerim hem .html hem de .html?m=1 olarak iki defa indexleniyor. Bir de etiketini sonradan değiştirdiğim içerikler hem eski etiket ile hem de yeni etiket ile ayrı ayrı çıkıyor.

Ek Olarak:

0Derece adlı üyeden alıntı

Canonical Url terimini Google'da aratın...

Merhaba hocam, ilginiz için teşekkürler. Canonical url konusunu araştırdım; ama doğrusu işin içinden pek çıkamadım. Yabancı bir siteden anladığım kadarıyla şablona /head kodunun üstüne kodunu yapıştırdım. Acaba doğru yapmış mıyım, sizin konu ile ilgili bilginiz var mı?

Bu arada sorun sanırım şu: Tüm içeriklerim hem .html hem de .html?m=1 olarak iki defa indexleniyor. Bir de etiketini sonradan değiştirdiğim içerikler hem eski etiket ile hem de yeni etiket ile ayrı ayrı çıkıyor.

0Derece 0Derece WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Web Developer
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad O** U**
  • Mesajlar 355
  • Beğeniler 27 / 104
  • Ticaret 0, (%0)
Gerbelas

Örnek veriyorum, WMAracındaki bu konunun sayfası için aşağıdaki şekilde yapmanız lazım.

Böyle yaparsanız ".html?m=1" gibi çift index sorunları yaşamazsınız.

Etiketini değiştirdiğiniz konular içinde Google'ın aynı sayfayı tekrar indexlemesini beklemeniz lazım... Tekrar indexlediğinde o konu artık görülmez...

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al