imsimsiz adlı üyeden alıntı

Hocam sorununuz blogspot.com ve blogspot.com.tr olarak index alması ise eğer sitenizi .blogspot.com'a çevirme kodunu kullanın. Öte yandan webmaster tools'â sadece blogspot.com sitesini ekleyin diğer uzantılar varsa kaldırın.

Öte taraftan search linklerini engellemek için kullanılan kodu kullanabilirsiniz.

Bunun için Ayarlar >> Arama Tercihleri

Sayfanın alt kısmında özel robots.txt dosyasını göreceksiniz.Eğer daha önce hiç bir işlem yapmadıysanız şu anda etkin değildir.Düzenle diyerek içeriği etkinleştirin ve aşağıdaki satırı kopyalayıp yapıştırın.

User-agent: Mediapartners-Google
Disallow:
User-agent: *
Disallow: /search
Allow: /
Sitemap: http://www.blogisminiz.com/sitemap.xml

Yardımlarınız için teşekkür ederim hocam; ancak blogspot.com olarak değil de özel domain olarak kullanıyorum. Dedikleriniz yine de geçerli mi acaba?
Bu arada sorun sanırım şu: Tüm içeriklerim hem .html hem de .html?m=1 olarak iki defa indexleniyor. Bir de etiketini sonradan değiştirdiğim içerikler hem eski etiket ile hem de yeni etiket ile ayrı ayrı çıkıyor.

Ek Olarak:

0Derece adlı üyeden alıntı

Canonical Url terimini Google'da aratın...

Merhaba hocam, ilginiz için teşekkürler. Canonical url konusunu araştırdım; ama doğrusu işin içinden pek çıkamadım. Yabancı bir siteden anladığım kadarıyla şablona /head kodunun üstüne kodunu yapıştırdım. Acaba doğru yapmış mıyım, sizin konu ile ilgili bilginiz var mı?

Bu arada sorun sanırım şu: Tüm içeriklerim hem .html hem de .html?m=1 olarak iki defa indexleniyor. Bir de etiketini sonradan değiştirdiğim içerikler hem eski etiket ile hem de yeni etiket ile ayrı ayrı çıkıyor.