Herkese selamlar ;
Forumda wordpress hizmetleri başlığı altında 10 larca ilan var Profesyonel WordPress Hizmetleri Tema Kurulum , Entegrasyon, Eklenti Kurulum, Seo ve güvenlik ile ilgili birçok ilan mevcut bu ilanlardaki konular tek tek ele alınıp arama motorlarında arama yapılınca birçok döküman , belge hatta bazılarının çok ayrıntılı videoları bile mevcut.
Hemen bir örnek vermek gerekirse video sitelerinde ayrıntılı bir şekilde güvenlik için all in one WordPress security and firewall isimli eklentinin veya buna alternatif güvenlik eklentilerinin videoları seyredilip adım adım uygulanabilir . Ben şahsen işi ehline vermek taraftarı biriyim ancak bu ilanlardaki arkadaşların wp güvenlikten kastı sadece eklenti kurup ayarlamak mıdır ? veya WP seo hizmetlerinden kastı bir eklenti yükleyip gerekli ayarları yapmakmıdır ? Bu arkadaşlar bu eklenti ayarlarını belgelerinden açıp okumayan veya varsa videolarını araştırıp izleyip uygulamayanalara , bir arama motoruna tema türkçeleştirme yazıp öğrenmeyenlere mi hizmet vermekteler yoksa gerçekten internette olmayan kendini geliştirmiş arkadaşlar bu yeteneklerinimi hizmet olarakmı sunmaktalar ?
Yukardaki sorumun cevabı ne olursa olsun benim gibi yeni başlamak isteyen birinden her halukarda wp konusuda üstün oldukları kesin içlerinden bir arkadaştan yardım alacağımda kesin . ikinci sorum ise çalışma şekilleri ; Örneğin kurulum , tema , güvenlik gibi ayarları istedim bu hizmetleri karşıdaki kişiyi hiç görmedenmi veriyosunuz yani internet ortamındanmı yapıyolar ? Hani bir bilgisayar başında oturup yaptığı çalışmaları anlatma gibi şeyler olmuyomu . Yada herşeyi geçtim bizde adettir işi yapan ustaya bi yemek ısmarlanır birlikte oturulur bi yemek yenir . Kısaca çalışma şekli nedir nasıl çalışırlar . ve son olarakda gerçekten işinin ehli bi wordpress uzmanı tavsiyesi istiyeceğim ama uzmanlıktan önce güvenilir dürüst olması uzmanlığından önce gelir . mümkünse tavsiye . Zaman ayırıp okuyan arkadaşlara teşekkür ederim