"Türkiye'de internet özgürlüğü yok" diyenin ya söylediğini anlamıyordur yada internetin hala ne olduğunu anlamamıştır. Yani şu var siteler engelleniyor ama yani kim yasağa uyuyor ülkece VPN nedir ne değildir artık iyi biliyoruz yani yasaklar eğer böyle ise böyle yasağa can kurban. Ben bizim ülkemizin internet konusunda diğer ülkere göre 2. veya 3. sıralara yerleşebileceğini düşünüyorum. Yani şu ana kadar o kadar internette dolaştım birisi çıkıpta şu suçu işlemişsin demedi. Devlet tarafından siteler engellenecek tabii yasalarımız belli yasalara karşı olan bir unsur engellenir. Türkiye'deki insanlar bunu görmüyor çünkü bunu suistimal eden bir grup var.
Ama ben şu olsun isterim. Bilgilerimin tek bir tuş ile tüm internet ağından silinmesini isterim ve internetin de tüm dünyada özgür olmasını bütün kötü şeylerin de engellenmesini isterim. Yani devletler kendi ülkelerine göre engeller koyabilir koymalı da internet devlet yönetimi bakımından önü durdurulamaz bir risk oluşturabilir. İnsanlar internet ağlarından çok kolay yönetilebiliyor ve kandırılabiliyor ve sonuç olarak sokaklara çıkıp eylemler yapıyorlar.(Haklı nedenler vardır buna bir şey diyemem.)