Aklımda bir proje var, bu projeyi şuan için burada paylaşmayacağım tutacağını düşünüyorum çünkü hiç böyle bir site açılmamış :) Ama farklı bir projeyi söyleyeceğim.
Az önce düşündüğüm projeyi burada paylaşacağım. Aklımdaki proje bir kız tavlama sitesi. Ön yargılı olmayın hemen. İnternet abaza kaynıyor. Ortamda bu kadar azgın insan varken, bunları bir arada toplamanın yolu, onların istedikleri şeyi ortaya koymaktır.
Sadece kız tavlama sitesi desek yanlış olur, "Sevgili bulma" sitesi diyelim bu daha mantıklı. Daha önce görüntülü siteler vardı omegle gibi, benim kurmak istediğim bu tarz olmayacak, biraz C2'yi andıracak..
Biz X Kişisi olalım, istediğimiz kişide A kişisi olsun.
Kayıt olurken karşımıza bir profil çıkacak, bu profili dolduracağız. Bu profile göre benim bilgilerim ve istediğim kişinin bilgileri olacak. Kayıt olup siteye girdikten sonra sadece istediğim kişiler yani A kişiler karşımıza çıkacak. Aynı şekilde A kişisi de kayıt olurken nasıl biri istediğini yazıyor, bu bilgiler X ile eşleşince A'nın da profilinde X çıkacak.
X'in profilinde A'nın çıkması için A nın istediği profil ile, X'in uyuşacak.
Küçük bir örnek vereyim, Ahmet mavi gözlü, sarı saçlı ve yabancı dizi izleyen biri. Cansu'da Game Of Thornes izliyor, kumral.
Cansu istediği kişiler kısmına mavi gözlü, sarı saçlı ve yabancı dizi izleyen biri yazacak.
Ama aynı şekilde Ahmet'de isteği kısmında Game Of Thornes izliyor, kumral vs. istiyor olacak.
Yapacağım filtre algoritma bunu otomatik olarak algılayıp kişinin karşısına çıkaracak. Troll kişiler için telefon numarasıyla kayıt eklenecek. Bu şekilde sadece bir kere üye olacağı için kendini riske atmayacak, atacaksa bile son riski olur :)
Sitede aktif olmayanlar içinde profilindeki iletişim kutusunu doldurması zorunlu olacak. Kişi beğendiği, hoşlandığı kişinin karşı taraf izin veriyorsa Sosyal medya adreslerini vs. görecek.
Ben böyle bir siteye girmem ama ülkemizde af edersiniz ama timsaha tecavüz eden varken aklıma her türlü fikir geliyor. Bu siteye sadece abazalar girecek demiyorum, gerçekten evlenmek isteyen yada genç olup sevgili bulmak isteyen bireylerde girecek.
Bence mantıklı? sizce:) ?