erkolay adlı üyeden alıntı

Ubuntu artık GNU (Özgür Yazılım) olmaktan çıktı. Stallman ve beraberindeki Özgür Yazılımcılar, firmanın ticarileşmesi nedeni ile o ekipten ayrılıp Linux Mint dağıtımını geliştirdiler.

Ticarileşme olayına dönersek, Ubuntu'da reklam yapılacağı düşünülebilir. Bu konuda kesin birşey diyemem.
Ubuntu'yu arayüz seçmeden indirirseniz Unity arayüzü ile gelir.

Xubuntu, XFCE arayüzünü kullanan Ubuntu dağıtımıdır.

Lubuntu, LXDE arayüzünü kullanan Ubuntu dağıtımıdır.

Kubuntu, KDE arayüzünü kullanan Ubuntu dağıtımıdır.

Ubuntu Mate
Ubuntu Gnome
Ubuntu Kylin
Ubuntu Cinnamon
Ubuntu Studio
Ubuntu Server

gibi versiyonları vardır. Yani hepsi temelde aynı dağıtımın farklı arayüzleriyle yeniden sunumudur.

Eğer Ubuntu'nun bir arayüzünde reklam olabilir derseniz, hepsinde de bu durum geçerli olur.

Arkadaş Xubuntu'yu reklamdan kaçınmak için öneriyorsa, maalesef başka dağıtımlara yönelmek gerekir.

Başlangıç seviyesindeki Linux kullanıcısı için önerim Debian tabanlı dağıtımları kullanmasıdır. Linux Mint, Linux Lite, LXLE gibi... Linux Mint'in geniş bir Türkçe destek topluluğu ve Forumu mevcut: linuxmint.net.tr

Arch tabanlı Manjaro'yu da başarıları ile gözardı etmemek lazım. Özel bir "Manjaro XFCE Kırmızı-Beyaz" çalışması sunan Türkiye destek forumları da mevcut: manjaro.gen.tr

Debian Türkçe Destek: debian.org.tr
Ubuntu Türkçe Destek: ubuntu-tr.net

Hocam o zaman en iyisi sanırım dağıtımı değiştirmek olacak. Linux Mint'e geçeyim o zaman. Benim cihazımda UEFİ Bios var ve Ubuntu'nun kurulumu biraz farklıydı. Ben Windows'u silmeden kurmak istiyorum kurulumda bir sıkıntı olsun istemem. İnternete bakıyorum ancak rehber bulamadım ne yazık ki. Bir de son olarak, Ubuntu'da yer alan Firefox gibi programlar Mint'te de mevcut değil mi?