Muhasebeciler genelde zeki olur, işin oluruna bakarlar. Ama sizin muhasebeci biraz sıkıntılı sanırım. Değiştirmenizi öneririm.
Ben de bir muhasebeci olarak şu kadarını söyleyim; herhangi bir mal yada hizmet tesliminde en geç 7 gün içinde faturalandırmak gerekir. Bu yedi günlük süre ay içerisinde geçerli olup herhangi bir şekilde sonraki aylara sarkamaz. Söz gelimi ay 30 çekiyorsa, siz 23'ünde sattığınız malı da, 29'unda sattığınız malı da en geç 30'unda faturalandırmak zorundasınız.
Diğer bir husus, satış işlemi olmuş, ancak henüz sizin faturanız bulunmuyorsa, faturayı bastırır bastırmaz ilgili tarihe faturayı düzenlersiniz, eğer vergi dairesi herhanbi şekilde bunu farkeder, ve usulsüzlük tespit ederse de özel usulsüzlük cezası keser alt sınırdan, onunda da 2/3'ünü ödersiniz. 13-14 yıllık muhasebeciyim, bu tür bir durumun vergi dairesi tarafından tespitine rastlamadım. Ayrıca vergi bildirimleri ay esasına göre yapılıyor, kimse size ayın kaçında fatura kesmişsiniz diye sormaz. Bu sadece 3 aylık geçici vergi dönemlerinde olur, o da 3 aylık dönemin en son kesilen faturasının tarih ve numarasını isterler. Yani sizin kestiğiniz faturanın tarihi ile fatura basım tarihinizi inceleyip karşılaştırmaya yarayan bir inceleme türü yok vergi dairesinde. İncelemem olmadığı müddetçe de bu arızi durum farkedilmez.