cihaneken adlı üyeden alıntı

Kelime alıştırmalarına başladım, ayrıca odanın her yerine yazıcıdan çıkarttığım özellikle sayılar ve bazı kelimeleri a4 kağıdı şeklinde yapıştırdım. Kelimeleri yavaş yavaş öğreniyoruz bakalım.

cümle kurma konusuna kafam çok takılıyor, özellikle erkek dişi kavramını hiç anlamadım, fransa da 2 üniversite okumuş bir kişi bile bu kavramların neye göre belirlendiği sorusuna cevap veremiyor tek söylediği "bu şekilde oluyor" diyor. sıkıntılı bir dil bakalım hayırlısı. örneğin bir arabaya dişi olarak hitap edilirken bir elektrik direğine erkek olarak hitap ediliyor.
Disi ve erkek olayi su sekildedir feminine ve masculin.Diyelimki kadinlarla konusurken yada bir kadindan bahsederken bazi kelimeleri kadina ve erkege farkli konusuyorsun bu kelimeler fransizcada fazla yok onlarida ezberliyeceksin. Ikinci bit disi ve erkek olayi ise cogu kelimeler disi ve erkektir. Genelde disi kelimelerin sonunda (e) harfi vardir ve e harfi eklenir. Bu kelimelerin disi veya erkek oldugunu ezberleyeceksin baska caresi yok. Zaten sunu soyleyeyim fransada dogan ve okula giden dahi cogu disi erkek kelimeleri karistiriyor. Sizin icin onemli olan onemli yasam ortaminda cok kullanilan kelimeleri ogrenin ve yavas yavas cumle kurmayla baslayin. FRansizcayi cok incelerseniz isin icinden cikilmaz bugun fransizcayi fransiz ogretmeni dahi tam hatasiz yazamiyor. Cunku dilde bulunan bazi kelimeler yazilislari mantikli degil ezberlemen gerekiyor ezberde zamanla unutuluyor.