Bende mekatronik muh. okuyorum açıkcası ilk başta çok gaz verdiler gelceğin mesleği diye ama bir türlü o gelecek gelmedi. :) Staj olsun staj başvurularında vs firma yetkilileriyle konuşma fırsatım oldu hep hepsinle de samimi bir şekilde konuşmamız geçti firma yetkililerinden birine şu soruyu sordum. (Kendisi aynı zamanda mekatroniği bana öven birisiydi ) Makine muh. var Elektrik muh. var Bilgisayar muh. var fabrikanızda bizim çalışma alanımız hangi alanda olacak dedim :) Yetkili herhangi bir cevap vermedi.

Okuması zor iş bulması zor kısacası okuyup bitireceksinz o 3 alandan birine hayvan gibi asılacaksın mümkünse daha çok geliştirip iki alanda da iyi bir bilgi sahibi olacaksın ki o zaman seni havada kapsınlar. Bunlar mümkünmü mümkün ancak 4 sene içinde 3 dalın öğrenmesi imkansız oalcağı gibi 2 senelikte bu iş daha da zor olur. Bunun için mümkünse tek dal ile ilgili bölümler varsa oralara gitsin.

Okuma kısmında da şöyle bir zorluk var mekatronikçi resmen robotçu veya asonsörcdür :) size bitirme için umarım iyi şeyler isterler ama bölüm başkanı bilgili ve egoluysa işiniz daha da zor :) Bilgi vermez kendi bilgisinin zor yeteceği bir bitirme projesi ister. Örnek : Uçan Testere :D (Kavak Ağacını kesebilecek)