Şimdi bur da bilen adamda konuşmuş bilmeyen adamda konuşmuş ve özellik devletimize karşı suçlamalar yapıldığı için bu yazıyı yazma gereği duydum.

Ha sen nerden biliyorsun diyenler olacaktır ben Ankara Şereflikoçhisarlıyım anadan babadan doğma çiftçilikle uğraşıyoruz hayvancılıkla da uğraşırız ve biliriz.

Şimdi bazı arkadaşlar demiş ki yem fiyatları pahalı sen kimden duydun bunu acaba köyde koyunlara yem mi veriliyor ineklere yem mi veriliyor nereden biliyorsun sen bunu ? köyde küçük baş ve büyük baş hayvanlara sadece sadece ocak,şubat,mart aylarında yem verilir gerisinde ise dışarıda yayılırlar.Ayrıca köyde yaşayıp hayvancılıkla uğraşan insanlar yeme para vermezler küçük baş hayvanlara saman verilir bunun 1 kasası 150 TL'dir büyük başlara da saman balyesi verilir bir balya ise 20 - 30 kg arasında gelir fiyatı 3 - 5 tl arasında değişir.

Ayrıca bu hayvanlar sizin gözünüzde büyüttüğünüz kadar yem yemezler fazla yem yemeleri de hayvanın hamlamasına (hamirlemesine) sebebiyet verir bu hastalık da hayvanı öldürebilir.

Bir arkadaşımızda demiş ki teşvik yok destek yok demiş peki sen bunu söylüyorsun da her küçük baş hayvan ve büyük baş hayvan başına ne kadar destek var araştırdın mı ?

Peki devletimizin çoban ücretlerinin ödenmesi konusunda köylüye yardım ettiğinden haberin var mı ?

Ayrıca devletimizin bu sene 30 yaşından küçüklere 30.000 TL karşılığı hayvan hibesi yaptığını biliyor musun ?

Ankara Büyük Şehir Belediyesinin şartlara uyum sağlayan çiftçilere koyun hibesi yaptığını biliyor musun ?

Ya da hayvan besi çiftlikleri kurulması için 1.000.000 TL (1 trilyon) na kadar faizssiz kredi verdiğini biliyormusun da konuşuyorsun ?

Bir diğer konu ise sen devletimizin son yıllarda başlattığı projeden haberin varmı ? Devletimiz köylerdeki tarlalara toplulaştırma projesi uygulanmaktadır bu proje hayvancılığın artması için olduğunu biliyormusun bu proje ile köyde çiftciler tarafından ekilen hazine ve mera alanlarının boşa çıkartılarak hayvancılığın artırılmaya çalışıldığını biliyormusun ? ve bu projenin bir çok ilimizde başladığından haberin var mı ey cahil insan ?

Bazı partiler devletimize suç atıyor o partiyi destekleyen kendini aydın,araştırmacı olarak gören insanlar ise bunlara inanıyorlar al sana gerçek kimseye iftira atma günahı vebali büyüktür.

BURADA BENİM DAHA YAZMADIĞIM BİR ÇOK KONU VAR AMA TARIM VE HAYVANCILIKLA İLGİLİ BİLMEDİĞİNİZ HER TÜRLÜ ŞEYİ BANA SORABİLİRSİNİZ HEPSİNİ TEK TEK AÇIKLARIM ORADAN BURADAN DUYDUĞUNU DEVLETİMİZİ KARALAMA KAMPANYALARINA İNANMAYINIZ.