quqil adlı üyeden alıntı

Bu arada ben bu konuyu çok önceden açmışım. 9 ay olmuş o zaman şimdi tecrübelerimi ve görüşlerimi paylaşmanın tam vaktidir :) Özellikle satış portalları arasında sistem olarakta güvence olarakta en iyisi n11. Ben artık n11'den ayda 100 parça bişey satıyorum ve bu gün geçtikçe benim ürün gamımı büyüttükçede artıyor. n11'in en güzel özelliği gittigidiyor gibi ürününüzü 60 gün ya da 30 gün listelemiyor ürününüz sürekli satışta ve yorum alıyor puan alıyor böylelikle sizin ürününüzden müşteri memnun kaldıkça puan ve yorum verdiği için n11 o ürünü sürekli kategorisinin ana sayfasında listeliyor ve o ürün sürekli aktif olarak satılıyor. n11 in ödemesi çok düzenli işlem tamamlanınca 7 gün içinde yatırıyor paranızı. Gittigidiyor'da tutunmak çok zor gerek mağaza puanı olsun gerek rakipleriniz olsun orada zorlu bir maratondasınız. n11'de bir tane ürün ekleyin bu ürün sadece sizde olsun güzel bir ürün olsun illa ki satar müşteri onu bulur ama gittigidiyor'da öyle bişey söz konusu değil bir ürünle orda iş yapamazsınız hiç bir zaman müşteri sizi bulamaz. Ve hepsinden öte gittigidiyor un mağaza abonelik ücreti en çok canınızı sıkan konu. Fakat ben azmettim gittigidiyor dan para kazanmasamda hep abonelik aldım ufak ufak satış yaptım şuan da gittigidiyorda 124 işlemde başarılı satıcı rozeti aldım ve günün fırsatına 4 ürünümü eklettim. İşimizi temiz yapınca ordaki editörlerde destek oldu sağolsun artık gittigidiyor'dada güzel satışlar yakalamaya başladım. Bunların dışında benim gibi bu işi yapmak isteyenler varsa kesinlikle ne yapın ne edin hepsiburada ya girin. Hepsiburada daha yeni mağazacılık sistemine geçti biraz ürün yükleme vs. zor oluyor alengirli işleri var fakat hepsiburadanın müşterisi çok sağdık olduğu için diğer sitelerde satılmayan ürünleriniz bile hepsiburadada satılıyor üstelik ne orda reklam parası harcıyosunuz ne abonelik sadece komisyon alıyor. Ben bu işe başladığımda ufak ufak yapıyordum şimdi sultanahmette ofisim var :) ve bu işte başarılı olmak isteyen arkadaşlar herşeyi kendiniz yaparsanız başarı geliyor. Ürün açıklaması, fotoğraflar vs. hiç bi yerden kopyalamadan herşeyi kendiniz yapacaksınız. Ben gümüş takı üzerine satış yapıyorum şimdi 1000 tane ürün çeşidim var hepsinin fotoğrafını kendim çektim artık videolar falanda çekiyorum. Bu iş fotoğraf kısmını falanda geliştirdi baya kendi açımdan. Neyse şimdilik paylaşacaklarım bunlar aklınıza takılan bişey olursa sorabilirsiniz kesinlikle yardımcı olurum ne kadar zorlu bir maraton olduğunu çok iyi biliyorum. Sağlıcakla kalın. :)

Hocam aylık net kârınızı merak ettim?