Bizim gibi internet dediğimiz 2. Dünya’dan ekpeğinin peşinde koşanlar için pek aşina oldukları bir cümledir bu “Arkanı devlete yasla“…

Maalesef bu kelimeyi duymak bana ne kadar kötü gelse de bunu söyleyenlerin samimiyetine güvenerek pek ses çıkartamıyorum ancak bence birileri dur diyebilmeli ve benim gibi düşünen insanlara tercüman olmak adına bu yazıyı yazma kararı aldım 🙂

Arkadaşlar şöyle anlatayım bu yazı içinde kendimi bir SEO’cu olarak göstereyim (Ne kadar SEO’cuyum orası da tartışılır ya neyse 🙂 ) Seo Uzmanı Ali ÇÖMEZ Ne kadar Afilli bir ses çıkışı kelimenin ağızdan çıkışındaki ahenge bakarmısınız :))

Konnuyu Aileden olsun dışardaki büyüklerden olsun bir yaş seviyesi üstüne gelince sanki bizim insnlarımız cron ile zamanlanış gibi yaşı gelene bu muhabbeti dayıyor . Hangi muhabbet bu meşhur muhabbet oda zaten bildiğimiz; Ali sen ne iş yapıyorsun ? Ali sen ne okudun ?

Sırasıyla gidecek olursak;

-Ali sen okudun mu ?

-Hayır okumadım abi Ünv 1 terk ettim,

-Niye okumadın ali sen akıllı adamsın okusan çok iyi yerlere gelirdin ? hangi bölüm seninki ?

-Elektrik abi (teknisyenlik galiba onu da hala bilmiyorum 🙂 )

– Ali çok iyi bölümmüş niye bıraktın ki hiç birşey yapamazsan girer bir elektrikçinin yanında çalışırsın.

(Bu açıklamayı da yapmak istiyorum arada; Arkadaşlar bizim milletimizi genel olarak köleliğe alıştırmışlar yani emir altında çalışmayı kendine lüks hayat olarak ve gelecek olarak görüyor. İnsanın mesleği varsa neden gidip bir Türkçe öğretmeni olsun ki ? benim baba mesleğim Marangoz olsa kesinlikle okumam ki ve okumammalı da insan yani herkes mesleiğini yapsın kafasındayım.)

-Abi ben elektrik işinden anlamıyorum beceremiyorum vsvs .

-Yanlış düşünüyorsun Ali, En azından garanti işin olur. (- nasıl abi) -Her evde elektrik var hergün bir eve ampul taksan dünyanın parası, Geçen gün bize bir elektrikçi geldi priz değiştirdi 50 tl aldı gitti. haftada 20 eve gitse 1000 tl yapar iyi para.

(Zaten millet olarak her mesleğin getirisini hesaplama hastalığımız var ona da birşey diyemiyorum aten 🙂 )

Ali Sen ne iş yapıyorsun ?

-Abi ben Seo’cuyum (nasıl söyleniyor seou’cu onu dabilmiyorum ama 🙂 🙂 )

– O ne demek la, anlat bakim ?

– Abi intenet üzerinden bizim iş anlamazsın boşver.

– Anlarım ben anlat, bizim bacanağın oğlu da internetçiymiş zaten niye anlamıyorum (Tanıdık bir bilgisayarcı zaten kesin cepte yani olmak zorunda, meslek yakınlığı kuruyor pezevenk 🙂 )

-Abi bizim iş şöyle oluyor işte (…………………………………………………………………)

-Ali iyide o iş garani değil sen bu sene KPSS gir bir memur ol o senin işi Akşam eve gelince de yaparsın.

(En sevdiğim kısım burası işte bizim işler hep akşamlık iş ama Devlete Arkanı yaslayıp gün boyu bilgisayardan Batak, Okey oyna… ama bizim işi akşam eve gelince yap 🙂 )

-Abi bizim müşteriler var işt………. (Söz kesilir)

– Sana ne diyorum oğlum büyük sözü dinle gir KPSS … ARKANI DEVLETE YASLA

Sözüm ona bu Büyüklerimiz arkadaşlar sadece bana mı böyle yoksa aynı duruma maruz kalan varmı ? Sanki gezeende yanlızım gibi ses verin beyler az kaldık laaan..
Beğendiyseniz siteme girip bir yorum atarsanız sevinirim.
Kaynak : Arkanı Devlete yasla

Selametler...