Merhaba arkadaşlar öncelikle Kurban Bayramınız mübarek olsun. Aslında dün paylaşacaktım ama vaktim olmadı. Ziyaretçiler için kullanışlı olduğunu düşündüğüm bir AdBlock kapatma ricası hazırladım. Ana reklam kodunun altına bir resim dosyası ekleyip Adblock aktif ise alttaki resim dosyası gözüküyor, eğer adblock pasif ise üstte duran reklam kodu gözüküyor. Adsense için yarın akşam deneyeceğim şuan rklmtrk için denedim ve olumlu sonuç aldım. Sizde kullanarak görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Web sitelerinde yer alan aşırı reklamları engellemek için kullanılması gereken Adblock ne yazık ki bir sitede ki bütün reklamları engellemek için kullanılıyor. Bu da haliyle site sahiplerini olumsuz yönde etkiliyor. Etki tepki meselesi yüzünden Adblock kullanma etkisi, site sahipleri tarafından bir tepkiye yol açıyor ve Adblock’u site girişinde engellemeye kadar gidiyor. Tabi ki site ziyaretçisi bu durumdan hoşnut kalmamakla birlikte Adblock’u durdurmuyor, saniyesinde siteyi terk ediyor.

Şöyle bir nokta da var ki çoğu site sahibi de Adblock kullanıyor ama hakkeden siteye hakkettiği değeri veriyor yani şahsen ben öyle yapıyorum. Benim yararıma bir bilgi veya içerik varsa Adblocku durdurup sayfayı yeniliyorum ve içimden gelerek reklama bir kez tıklıyorum. Benim görüşüme sahip kişiler elbette vardır fakat olmayan tarafın daha fazla olduğunu hepimiz biliyoruz.

Adblock’u hangi eklentiyle engelleriz? den çok ziyaretçiyi bıktırmadan, kaçırmadan ve küstürmeden nasıl kapatmasını rica ederiz kısmına bence daha fazla dikkat edilmesi gerekiyor. Zira sozcu.com.tr sitesini artık takip etmiyorum. Nedeni ise bana zorla Adblock’u ya kapatırsın yada ücretli üyelik alırsın demesi. Güzelce rica edip, durumu izah etse bende anlayışla karşılar, Adblock’u kapatır, sayfaları öyle gezerim.

Ziyaretçilerimizi küstürmeden, eklentisiz bir şekilde reklam engelleyicisini kapatmasını isteyeceğim bir kaç kod blogu bulunuyor. CSS ve HTML ile basit, ama etkili bu yöntemimiz de aşağıdaki kodları kullanacağız. WordPress entegresi de çok basit. style.css’ye aşağıda ki css kodlarını ekleyip, reklam kodlarını eklediğiniz bileşenler bölümüne ise div class=”cerceve” den itibaren ekleyerek kullanabilirsiniz.

Wordpress entegresi konusunda kısa bir video ile anlatacağım..

CSS Kodları
.cerceve {
width: 300px;
height: 250px;


position: relative;
background-image: url(bg.png);
}


HTML Kodları




Bu alana reklam kodu gelecek







Kaynak

kişi bu mesajı beğendi.