Merhaba, bir webmaster arkadaş haber sitesi açmak istediğini söyledi. Yazılım olarak piyasada bulunan warez bi scripti kullanacakmış haberleri ajanslardan abonelik olmadan kopyalayıp yayınlayacakmış bana gerekli izinleri sordu bende bu haber sektörüne uzak olduğum için size soruyorum.

Warez yazılım kullanması sorun olur mu?
Ajansların haberlerini kopyalayıp yayınlaması sorun olur mu?

Ben şahsen sorun olur diye belirttim fakat o domain ve hostingi yurtdışında alıcakmış hani adult siteler hukuktan korunmak için herşeyi gizli yapar ya buda öyle yapıcakmış anlamıyor bi türlü. Xyz siteleri ve diğer illegal siteler yurtdışından domain ve hosting alıp piyasada cirit atıyor ben bi haber sitesi açıcam ne sorun olur ki diyo ?

Bi yandanda hak verdim, bu xyz siteler ve diğer illegal sitelere yasal işlem başlatılsa bile sahibini bulamadıkları için en fazla erişim engeli atıyolar, şimdi bu haber sitesi olayı ne olur ilerde dava ederlerse ve muhattap bulamazlarsa erişim engeli mi yer yoksa devlet illa sahiplerini bulmak için FBI devreye mi sokar ? :D

Neyse özellikle haber işleriyle uğraşan haber sitesi olan arkadaşlar bildiğiniz bilgileri paylaşırsanız sevinirim. Belki sizin sayenizde vazgeçer bu işten. :)