LovAd
Freelance Yazılımcı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Yazılımcı
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba, bir webmaster arkadaş haber sitesi açmak istediğini söyledi. Yazılım olarak piyasada bulunan warez bi scripti kullanacakmış haberleri ajanslardan abonelik olmadan kopyalayıp yayınlayacakmış bana gerekli izinleri sordu bende bu haber sektörüne uzak olduğum için size soruyorum.
Warez yazılım kullanması sorun olur mu?
Ajansların haberlerini kopyalayıp yayınlaması sorun olur mu?
Ben şahsen sorun olur diye belirttim fakat o domain ve hostingi yurtdışında alıcakmış hani adult siteler hukuktan korunmak için herşeyi gizli yapar ya buda öyle yapıcakmış anlamıyor bi türlü. Xyz siteleri ve diğer illegal siteler yurtdışından domain ve hosting alıp piyasada cirit atıyor ben bi haber sitesi açıcam ne sorun olur ki diyo ?
Bi yandanda hak verdim, bu xyz siteler ve diğer illegal sitelere yasal işlem başlatılsa bile sahibini bulamadıkları için en fazla erişim engeli atıyolar, şimdi bu haber sitesi olayı ne olur ilerde dava ederlerse ve muhattap bulamazlarsa erişim engeli mi yer yoksa devlet illa sahiplerini bulmak için FBI devreye mi sokar ? :D
Neyse özellikle haber işleriyle uğraşan haber sitesi olan arkadaşlar bildiğiniz bilgileri paylaşırsanız sevinirim. Belki sizin sayenizde vazgeçer bu işten. :)
StilPut İnternet Hizmetleri
gaste
webibo.com.tr
E-Mail Onaysız
-
-
Yaş/Cinsiyet
46 / E
-
Meslek
Bilişim uzmanı
-
-
Ad Soyad
İ** O**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Kesin bu adam domainle hostu da bedava arıyodur.
6 kişi bu mesajı beğendi.
LovAd
Freelance Yazılımcı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Yazılımcı
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Aynen hocam herşeyi beleşe getiriyoda hukuksal olarak bişey olur mu buna :D
Domain host yurtdışından olacak falan diyo whois gizli olcak hatta host domain alımında kullandığı bilgilerde sahte olacakmış. Bu durumda böyle bir sitesiyi dava etseler sonuç ne olur ? Sahibini bulamadıkları için erişim engeli mi atarlar yoksa illa kurcalarlar mı ? :D
Genelde xyz sitelerde öyle olur ya bu haber sitesinide o mantıktan düşünebilir miyiz ?
gaste
webibo.com.tr
E-Mail Onaysız
-
-
Yaş/Cinsiyet
46 / E
-
Meslek
Bilişim uzmanı
-
-
Ad Soyad
İ** O**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Site hit seviyelerine gelmeden pek birşey olmaz. Ancak yukarılara çıktığında haber ajansları tarafından davalık olur. Dava siteye açılmaz dava site sahibine açılır.
Tex
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
deynekçi
-
-
Ad Soyad
E** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
haber siteleri koca koca k liraları koyuyor satıyor büyük piyasa yani o halde kazanmak için dakikada bir haber bile kopyalasa bence işi zor arkadaşın
Ek Olarak:
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
O** Ö**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
ajanslar o fotolar haberler için dünyanın parasını döküyolar. ona yedirmezler bi şekilde bulup dava açarlar kişiye bence
LovAd
Freelance Yazılımcı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Yazılımcı
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
gaste adlı üyeden alıntı
Site hit seviyelerine gelmeden pek birşey olmaz. Ancak yukarılara çıktığında haber ajansları tarafından davalık olur. Dava siteye açılmaz dava site sahibine açılır.
Hocam dava siteye açılmaz site sahibine açılır dediniz ya işte bende öyle dedim o da bana domain hosting yurtdışından olacak ve whois gizli olacak. domain host alımında kullanılan bilgilerde sahte olacak ip adresi bile zenmate üzerinden olacak, haber sitesi künye iletişim gibi sayfalardaki bilgilerde gerçek olmayacak diyor. Böyle bir durumda devlet davayı kime açıcak site sahibini illa bulabilirler mi ?
Tex
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
deynekçi
-
-
Ad Soyad
E** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
dava kazanılırsa gizliliğin ne kadar etkeni olur bilinmez :)
Ek Olarak: gelçi yurtdışına müdahale edemezler ama
gaste
webibo.com.tr
E-Mail Onaysız
-
-
Yaş/Cinsiyet
46 / E
-
Meslek
Bilişim uzmanı
-
-
Ad Soyad
İ** O**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Küçük siteler için pek uğraşmazlar. Ama büyümeyi hedefleyen bir site hem yazılım hemde haber korsan kullanması mantıksız. Sahibi bulunamayan site ne olucak şikayet ve ban başka bişi olmaz.