Şu vatan millet, algı vergi vs. goygoyu yapanlar sanırım dünyanın en boş insanları. Paypal'ın ülkeden kovulmasını bile ciddi ciddi savunanlar var.

Zannediyorlar ki herkes kendileri gibi boş beleş işlerle uğraşıyor. Sırf Ebay'den satış yapan şirketler bile hatrı sayılır bir döviz akışı sağlıyordu ülkeye. Yurtdışına ürün satan binlerce firma var, bunlar çatır çatır vergisi ödeyen firmalar. Sen kalkıyorsun, ekonomine döviz ve hazinene vergi akıtan bir sistemin içine ediyorsun. Sırf küçük ölçekli bir firma olarak bizim bile 10.000 USD üzeri aylık ciromuz mevcuttu Ebay'de. Yüzbinlerce dolarlık işlemler yapan orta ve büyük ölçekli şirketleri düşün. Bu kazancı zaten ticari hesabına aktarıyorsun ve vergisini kaçırma gibi bir imkanın yok. Sadece ticari değil, bireysel hesaplar da dahil devlet her türlü denetleyebilir. Velhasıl banka hesabı yoluyla işlem yapan birinin denetlenememe ihtimali sıfır.

Benim anlamadığım çok vergi meraklısıysalar çıksınlar esnaftan vergi toplasınlar, fiş istiyorsun küfredercesine suratına bakıyorlar. Kuruyemişçinin kapının önünde Mercedes, kimse de gelip 5 kuruş vergi sormuyor. Esnafın memlekete bir faydası var mı? Ahmet'ten alıyor Mehmet'e satıyor. Yani ekonomiye gram katkısı yok. Bir de öyle bir ağlıyorlar ki gören de otomobil, teknoloji falan üretiyorlar zannedecek. Devlet bunlardan tam manasıyla vergi toplamaya kalksın, bu vatan millet edebiyatı parçalayan tipler yazar kasa falan atmayı bırak direkt dağa çıkıp askere polise kurşun sıkarlar.

Her şeyi geçtim, vergi kaçağı martavalları okuyan devlet daha geçen ay ekonomik teşvik paketi ile yurtışından gelen paraya sıfır vergi uygulanacağını açıkladı, yürürlüğe de konuldu hatta. Yani diyelim ben yurtışında 1 milyon dolar kazandım, parayı yurtdışı hesabımdan TR'deki hesabıma çektiğimde normalde en az %15 gelir vergisi ödemem gerekirken kuruş vergi ödemiyorum. Bu ne perhiz diye sormazlar mı adama?

Sırf gazla, boş muhabbetle yönetilen ülkeden hayır mı çıkar? Cari açık vs. gibi nedenlerle Paypal üzerinden yurtdışına ödeme yapmayı engellemelerini bir nebze anlarım ancak sen hangi mantıkla ülkeye akan döviz musluklarından birini kesiyorsun? Çoğu Türk firması Paypal kullanabilmek için Dubai'de Hong Hong'da falan offshore şirketler kurmak zorunda kaldı. Adam ödemesini Dubai'ye alıyor, Türk firmasının kazancı Dubai ekonomisine yarıyor. Şunu savunanlara olayın ne kadar mantıksız olduğunu anlatıyorsun, gelip Paypal'a nasıl diz çöktürdük edebiyatı yapıyor. Böyle vatandaşa böyle hükümet, başka diyecek laf yok.