Merhaba,

Ben de görüşlerimi yazayım. Belki gelişmenize bir katkım olur. Gördüğüm en ayrıntılı program üzerinden yorum yapacağım. O nedenle fazla detaycı gelebilir yazdıklarım.

Öncelikle dediğiniz gibi programın adsense, adwords, adnow vb. için direk bir zararı olmaz. Nedeni ise gözlemlediğim kadarıyla sitenize organik hit akışı sağlanıyor, ancak gerçek kullanıcı davranışı yok. Yani anasayfaya giriyor, 5 dk kalıyor ve çıkıyor. Dolayısıyla hiç bir tıklama olmadığından adsense için aynı IP üzerinden ardarda spam tıklama yok. Ancak gün içinde çok miktarda ve kısa süreli ziyaretçi çekerseniz analytics değerlerinizden ters giden birşeyler olduğu kanısına varabilir adsense. Belli bir yüzdede tıklama gerekiyor çünkü. Ziyaret başına ortalama tıklama seçeneği getirilmeli.

İleride bu sorunu halledebilirsiniz. Sonuçta anasayfa dışında da gerçek kullanıcı davranışına en yakın simule edebilme özelliği olmalı. Aynı şekilde sabit bir dakika ziyareti yerine kendimizin seçebileceği bölgeler ağırlıklı ziyaret seçeneği iyi olur. Türkçe kaynaklı bir siteye en fazla ziyaret Birleşik Devletler ve Çin'den gelirse büyük ihtimal google sunucuları bunu spam olarak algılayacaktır uzun vadede.

Anasayfa ve altsayfa ziyaretleri eklendikten sonra bu sayfalarda kalış süresi sitenin gerçek kullanıcı davranışlarına göre optimize edilebilmeli ki zarar gelmesin. Aynı şekilde pop-up tıklamaları da önemli.

Yine kullanıcılar bulundukları bölgeye göre trafik grafiğini yapılandırabilmeli ki 24 saat boyunca benzer miktarda ziyaretçi gelmesin, gerçek kullanıcılar gibi dalgalanmalar olsun.

Yolun çok çok başındasınız ve gelişmeye açıksınız. Bu yolda başarılar dilerim.