Okurken kendi kendine konusuyormus hissi veriyor. Guzel. Ama biraz daha anlatim gelisebili ornegin bazi yerlerde akicilik kopuyor sorular icinde boguluyor insan okurken. Bu da bir birinden farkli soru kaliplariyla yazmis olman gibi geldi bana. Mesela bazi sorularin cevaplari belli senin anlatmak istedigin seylere cikiyor cevaplar. bazilari belirsiz havada. Genelde yazi yazarken okuyucunun cevaplamasi gereken sorular degilde cevabi zaten belli sekilde sorular sorarsan okuyan kisinin dusunce akimini daha iyi yonetebilirsin.
Misal su soru akici, insanin dusuncesini yonetebilen tarzda
Sen neden bu kadar şeye takılıyorsun ki?

Taktığın şeylerin ipi sadece ama SADECE senin elinde ( degil mi) mi? Misal buraya degil mi koysan okuyucu :ha hakkaten benim elimde diye dusunecek ve dusuncesini yonetmis olacaksin.

Peki aklına takılan sorunu başkalarıyla paylaşmayı denesen? ( sorunlarini neden baskalariyla paylasmayi denemiyorsun? Seklinde olsa daha net olabilirdi.

Başkalarına verdiğin 5 değer, sana 2 değer olup sana dönünce daha değer bekliyorsun değil mi? (???) ben bu kismi pek anlayamadim mesela. Okurken kendi icimde cevap olarak ne dusunmeliyim?

Cevaplar senin konunun devaminda yazdigin sekilde olmayabilir. O zamanda okuyucu okumayi birakabilir. Bu yuzden nacizane fikrim yazi icindeki sorulari cevaplari zaten belli sekilde sormaktir.

Elbette bunlar benim fikrim ve benim yazim tarzim herkes kendi fikrince, anlatim dilince yazmakta ozgurdur. Yanlis anlasilmasin elestiri degil yanlizca sordugun icin fikrimi soyluyorum.

Emeginize saglik.