Kilosu Altınla Yarışıyor!

İstanbul’u bırakarak memleketine giden Zekeriya Karaeli, baba evini kaz çiftliğine çevirdi. Kilosu 200 TL’ye kadar yukarı doğru seyir eden kaz eti, İstanbul’da yoğun talep edilenler arasında.

Iğdır’da hayatını sürdüren Zekeriya Karaeli, köyde babasından kalan evi kaz çiftliğine çevirdi. Tuzluca ilçesindeki Hadımlı köyünde yaşayan Karaeli, yaşadığı işsizlik sıkıntıları ile köyündeki ev ve arazisine bırakarak İstanbul’a göç etmişti.

MEMLEKET HASRETİ AĞIR BASTI

İstanbul’da kaldığı 3 yıl boyunca farklı işlerle uğraşan Zekeriya Karaeli, memleket hasretine dayanamayarak geri döndü.

KARS’TAN KAZ GETİRDİ

Göç nedeniyle bir hayli düşüş yaşayan Hadımlı köyünde, yeniden yaşamaya başlayan Karaeli, babasından kalma kerpiç evinin bahçesini havuz yaptı ve Kars’tan getirdiği kazları yetiştirmek için kollar sıvadı.

Kazları çoğaltarak maddi gelir elde etmeye de başlayan Zekeriya Karaeli, hobi olarak başladığı şeyi, işe çevirdi.


KAZ ÇİFTLİĞİ YAPTI

Ata yurduna dönmesinin ardından böyle bir işe girdiğini belirten Karaeli, yaptığı açıklamada yıllarca işsizlik problemleri yaşadığı ve İstanbul’a göç etmek zorunda kaldığını söyledi. Fakat bir yaz ayında memlekete ziyarete geldiğinde toplantıya katılarak, hoşuna giden şeylerin ardından tekrardan geri dönme kararı verdiğini belirtti. Daha sonra kendi imkanlarıyla baba evinde kaz çiftliği yaptığını söyledi.

İSTANBUL’DA TALEP PATLAMASI

Ürettiği kazların, İstanbul’dan yoğun talep aldığını belirten Kareli, çiftliği büyüterek bu talebe karşılık vereceğini söylüyor. Ayrıca yaptığı işten sadece kendisi değil daha fazla kişinin ekmek yemesi için daha büyük bir çiftlik yapmayı düşündüğünü söyleyen Karaeli, kazları satma sıkıntısı olmadığını belirtiyor.

haberciyim.net