TimurDemir adlı üyeden alıntı

Merhaba,
zeytin8899 dediklerine katılıyorum ve ilave olarak şunları diyebilirim.

1-) Sayfa yükleme süresi arttıkça kullanıcıların da sabır seviyesi düşer. Bu da sitenizden çok çabuk çıkmalarına neden olur. Dolayısıyla HO ( Hemen çıkma oranı) yükselir.

2-) Google tarafından da önem arz eden bir durumdur. Çünkü sitenin hızlı olması kullanıcı deneyiminin iyileşmesine katkı sağlar. E doğal olarak Google tarafından da sevilen bir site durumuna gelirsiniz.

3-) Birde yüzde yüz doğru bir bilgi diyemem ama genel deneyimlerim sonucunda arama motorları sitenizi daha geç tarıyor. Siteniz deki yazılarınızın da indeks alması haliyle uzun sürüyor.

Site hızına etki eden bir sürü neden vardır. Bunlardan bazıları; sunucu tarafında olan problemler, yazılarınızda kullandığınız görsellerin optimize edilmemesi, WordPress bir siteyi örnek alırsak kullandığınız eklentiler( Gereksiz eklentileri silin hatta eklenti kullanımını minimuma indirin), kullandığınız tema gibi nedenler sayılabilir.

Ekleyeceğim şeyler bu kadar. İyi forumlar!

15 tane eklenti kullanıyorum :D En iyisi gereksizleri silip manuel eklemek olacak.

GoMaster adlı üyeden alıntı

Hocam cpanelden rahatlıkça gerekli ayarları yapabilirsiniz. Ve performansı daha da arttırabilirsiniz.

Biraz kurcalayım cpaneli

Ek Olarak: WordPress'in Super Cache eklentisinin yerine Fastest Cache eklentisini kurdum ve değerler
Masaüstü: 80 > 86
Mobil: 69 > 74