Senelerce daha iyiymiş diye konuşulduğu için veritabanı programcılığı ile uğraştım ortaya proje anlamında hiçbir şey çıkartamadım. Çünkü sevmediğim ve istemediğim bir işti.

3 yıl kadar önce farkettim ki hiçbir zaman durupta ben ne istiyorum diye kendime sormamıştım..

Bu soruyu kendime sorduğumda cevabını bulmak için araştırma yaptım. Aslında içimde hep bir web programcısı olma isteği vardı. Bunu gün yüzüne çıkarmaya karar verdiğimde HTML ve CSS ile çok daha samimi bir şekilde tanıştım.

Düşünün o kadar cahilim ki ya da kendime ben ne istiyorum diye sormayı boşverip, "bu daha iyi boşver diğerini" diye kendimi öyle bir kitlemişim ki Front End Developer diye bir meslek olduğundan haberim bile olmamış ve böyle bir dal olduğunu 3 yıl kadar önce öğrenmişim.

Aslında yapmak istediğim, ömrümü adamak istediğim ve haddinden fazla sevdiğim işin bu olduğunun çoook geç farkına vardığım için kendime çok kızdım(sövdüm :) ).

Eğer bir durup kendime ne istiyorum diye sormuş olsaydım şu anda bu meslekte çok çok daha iyi seviyelerde olabilirdim. Yine de hiçbir şey için geç değildir diyerekten ilerlemeye devam ediyorum ve şu anda çokta kötü bir seviyede olduğumu düşünmüyorum.

Yani demek istediğim şu ki her ne kadar basit bir kelime gibi görünse de her şeyden önce sen kendine "ben ne istiyorum" diyerek başlamalısın bu yola. Hangisini seçersen ne ile karşılaşacağını da merak ediyorsan araştırma yapmak en büyük yardımcın olacaktır.

Sana burada veya başka bir yerde şunu seç bu daha iyi diyen hiç kimse bu sorunun cevabını senden daha iyi bilemez. Kendin için en iyi olanı kendin seçebilirsin.