Arkadaşların önerilerine katılıyorum +
Menü altındaki sliderı geniş ekran değil de orta banner yapıp altını açarsan site daha ferah duracaktır.
Kitap kategorileri çok orantısız duruyor. Her kategoriye haftanın en çok ilgi gören kitabı konacak şekilde temsili bir resim konulabilir. -resim - kategori başlığı - kitap sayısı şeklinde alt alta sıralanan ve nizami şekilde duran bir sistem yapılırsa göze daha hoş gelecektir.
*Resim her zaman dikkat çeker. Düzenli bir şekilde durması da kaliteyi ortaya koyar. Değilse bile kaliteliymiş havası verir.
Bir diğer önerimse kitap satış sitelerindeki gibi her kategoriden 4 ya da 5 kitap görünecek şekilde kategori kategori alt alta sıralanması ve en sağında tümü seçeneğinin koyulması. Bu etkiyi daha da çok arttıracaktır.
Çevrimiçi olan kullanıcıları göstermene gerek yok. Sayısını belirtebilirsin ama kullanıcıları o şekilde belirtmen iyi olmaz.
- Sosyal bir ortam oluşturabilirsen, kişiler profillerine okudum, okuyacağım,okuyorum şeklinde kütüphane oluşturabilirse kullanıcının profil kısmında onun online olup olmadığını gösterebilirsin. Bu şuanki online bölümüne göre daha güzel olacaktır.
- Footerda logo olabilir ama sağ ya da sol tarafta dursa daha iyi olur diye düşünüyorum. Bu şekilde çok gereksiz uzatmış footerı.
Kampanyalar düzenlenebilir.
Okuduğu kitaplara inceleme yapan kullanıcılara istediği kitabı hediye edebilirsin.
- Facebook üzerinde kitap üzerine çok grup var. Bu çekilişleri oralarda duyurabilirsin. İnceleme yapıp, yaptığı incelemeyi hesabında paylaşan herkes çekilişe katılabilir. Böylelikle daha kolay yayılabilirsin.
Bu konuda bir kaç önerim daha var ama şuan gitmem gerek. O da başka zamana artık :)
Son olarak geleceği olabileceğini düşündüğüm bir proje. Farklı farklı günlerde bu kadar öneri sunmamın tek sebebi de bu ve senin bu konudaki hevesin diyebilirim. Umarım başarılı olursun.