Özgün makale nedir? Özgün makale nasıl yazılır?

İnternet ortamında bu konuyu çok duyuyor olabilirsiniz. Özellikle gazete siteleri, blog siteleri ve genellikle kendi siteleri üzerinde yoğunlaşan webmasterlerin konuya ilgisi oldukça fazladır.

Özgün makale yazıları sayesinde kazanç elde eden, yazdığı yazılardan ve makalelerden para kazananların dahi olduğu bir bilginin satırlara döküldüğü bir konudur.

Araştıyoruz ve çoğu özgünlük kavramının dışında hatta aynı konunun kelime değişimi ile elde edilmiş asıl manasının dışında kalan sektör haline gelmeye başlamış bir sektörden bahsediyoruz. Konuyu size tam anlayacağınız şekilde aşağıda örnekleyerek anlatalım.

Özgün makale nedir?

Özgün makale; benzeri olmayan makale demektir. Yazana özeldir, düşünceye özeldir, farklılığa özeldir. Ama maalesef günümüzde bu kavramlar yok.. Zaman geçtikçe daha da kötü bir hal alıyor. İnternet kullanıcılarının araştırıp sonuca gidemediği, farklı düşüncelerin sergilenemediği bir sektör haline yavaş yavaş gelmeye çoktan başladı bile.

Şimdi özgünlük nasıl oluyor ve hangi konuda yanlış yapılıyor konusunu, herkesin anlayacağı dilde özetleyelım.

Konumuz, sabah ayakkabı giyme olarak belirleyelim ve bu konuyu nasıl özgün hale getirebiliriz ve nasıl çakma “özgün makale” yapabiliriz anlatalım.

Ana konu olan sabah ayakkabı giyme konusunu ilk belirleyen ve yazan kişi konuya şöyle bir giriş yapıyor “sabah işe gitmek için ayakkabımı giyerken eğilip kalkmak beni yoruyor”. Bu cümle ilk kurulduğu için kendine özgü gerçek özgün olan bir makele içeriğidir. Benzeri yoktur ve değerlidir.

Şimdi günümüz özgün makale yazarlarına gelelim ve özgün yazıyorum diyen makalecilerin yazdığı cümle ise; “işe giderken giyeceğim ayakkabıyı bağlamak için eğildiğimde çok yoruluyorum”. Bu çakma makale yazısıdır.

Peki bu yazı neden çakma makale oluyor?

Şimdi yukarıda yazılan iki ayrı cümleyi alın ve özgünlük kontrolü yapabileceğiniz bir kontrol mekanizmasına atın sonuç %99 özgün olarak çıkacaktır ve kaliteli bir yazı olarak anılacaktır. İşte bizim hatamız burada başlıyor. Hayalini kurduğunuz google sıralaması alınamıyor. Google bu yazıya değer biçmiyor. Çünkü bu makale gerçek manada özgün bir makale değildir.

Genel olarak bir ücret ödeyerek aldığınız ve alacağını makalelerin %85’lik kısmı bu şekilde olacaktır ve değersiz sayılacaktır.

Genelde webmasterler bu sorunu google AdSense başvurularında şu şekilde görür, yetersiz içerik, kalitesiz içerik, değer görmeyen içerik vb. hatalar alarak başvuruları onaylanmaz. Sebebini bulamazlar anlam veremezler. Kendinden emindir çünkü makalelerin hepsini kendisi yazmıştır. Ama atladığı nokta şu, yazdığı makale, bir başka sitenin kullanıcıya katma değer verdiği içeriği alıp kelime oyunları ile kendine özgün makale haline getirdi. Google bunu yemez, makalenin anlamı ve bahsi geçen konu farklı olmalıdır.

Özgün makale nasıl yazılır?

Yukarıda bulunan sabah ayakkabı giyme konusu için yazılması gereken özgün makale şöyle olmalıdır; “gece uyumadan önce sabah giyeceğim ayakkabı düşüncesi uykularımı kaçırıyor”. Özgün makale böyle olmalıdır.

Yukarıdaki 3 makaleye dikkat ederseniz aynı manayı taşıyor ama dikkat çekilen noktalar farklı. 3 makale var 2 özgün makale çıkıyor. İlk yazılan ve son yazılan. Makalecilerin sattığı makale maalesef çakma makale oluyor, hiçbir anlam ifade etmiyor ne google için ne de okuyucu için anlam teşkil etmiyor.

Bu işin ticaretini yapanlar ise;

100 kelimesi 1 TL,
200 kelimesi 2 TL,
300 kelimesi 2,5 TL
500 kelimesi 4 TL.

Bu ve benzeri fiyatlar ile pazarı kurulmuş ve halen devam edilmeye çalışılıyor. Özgün makale yazarları bu fiyata makale satmaz. Bu ücrete satılan makaleler, kopya yazının değiştirilmiş halidir. Makale alacak kişilerin mutlaka ama mutlaka bu değerleri iyi incelemesi gerekiyor ki; web siteniz hem google hem de okuyucu ve ziyaretçi gözünce anlam ifade etsin.

Sağlıcakla.

Haberin Kaynağı için buraya tıklayın