Psikolojik sıkıntın var belli ki, depresyonda falansındır herhalde, benzer dönemleri bir çok insan yaşıyordur, bir dönemler birebir aynılarını ben de yaşadım, hiç bir sese tahammül edemiyordum, sürekli kitap okuyordum okurken yoldan araba geçse bi ufak ses bile duysam çıldırır gibi oluyordum, doğru düzgün huzurla yatağa yatamadığımdan dediğin gibi uyuyup uyuyup uyanıyordum kimi zaman bu 15 dakika da bir uyanmaya falan dönüyordu. Uykudamıyım uyandım mı karıştırıyordum :) Karabasan falan filan diye bir şey de yok, karabasan denilen şey tam olarak insanın çalışma sistemi ile alakalı bir konu, uykuya geçişte beyinde bir şalter kapanarak rüyadaki hareketleri yapmanı, kendine zarar vermeni engelliyor, uyandığında açılarak hareket etmeni sağlıyor, bu geçiş süreçlerinde uyanırsan karabasan denilen durum oluşuyor. Uyanıyorsun fakat o şalter açılmıyor, dolayısıyla hareket edemiyorsun bu da seni içgüdüsel olarak korkutuyor, zaten bir kaç saniyelik bir durum hatta belki saniye bile değildir ama sana uzun bir süreymiş gibi geliyor :) Karabasan marabasan yok yani o durumun sebebi tamamen bu.

Uykusuzluğun uyuyamaman ruh halinle alakalı bir durum, ya sıkıntılı durumlar var, yahut hiç bir şey yok tamamen boşluktasın. Hocaya mocaya gitme boş yere doktora git, ayrıca bu haline neden olan şeyi bulmaya çalış üstesinden bir şekilde gelmeye çalış, sosyal hayatın yoksa da bunlar olabilir, kimseye söyleyemediğin şeyler varsa yada söylemek istediklerini söyleyeceğin insanlar çevrende yoksa da olabilir bunlar. Doktora git bu konularda yardım al o zaten yönlendirir seni .


Forumda bir kaç ay önce bir devlet yardımı konusu vardı, orada ısrarla insanın bir işi olması gerek yardımdan ziyade iş bulmalı çalışmalı , yatarak yaşamak, birilerinin eline bakmak vs. doğamıza aykırı derken bunlardan bahsediyordum, yani insan hiç bir şey yapmadan yaşamaya kalkarsa yaşayamaz dünya kadar sıkıntı çıkar, doğamıza aykırı bir şey :)

Eğer yorulacağın bir iş yapmıyorsan, bir sorumluluğun falan yoksa, doktora hiç gitmeden bir iş bul sorumluluk al bir şeyler yap, bedenen de kendini bir yormaya çalış kendinden bahsettiğin tüm sorunlar geçecektir. Farklı sıkıntıların varsa doktordan destek al