-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
İçerik Yazarı
-
-
Ad Soyad
K** İ**
-
-
-
Ticaret
29, (%97)
Merhaba arkadaşlar.
Ben küçük bir ilçede yaşıyorum 35bin nüfuslu. Yerel bir haber sitesi kurmak istiyorum ilimiz ve yaşadığım içle dahil 11 ilçe var. Hepsi hakkında hem haber sitesi hem firma rehberi tarzında olacak.
Asıl sorum şu ki; haberlerin kaynağına nasıl erişebilirim?
Yani kısacası haberleri nereden nasıl temin edebilirim, bunun yolu yordamı nedir?
Şimdiden teşekkürler.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
İmalat Ar-Ge Mühendisi
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Bunun yasal yolu bir ajansın bölgesel haber paketini satın almaktır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
İçerik Yazarı
-
-
Ad Soyad
K** İ**
-
-
-
Ticaret
29, (%97)
Cevabınız için çok teşekkür ederim.
İşin daha detayına inmedim fakat bunu bir meslek olarak yapmayı pek düşünmüyorum açıkçası. Yani küçük çaplı yerel bir haber sitesi.
Fakat eğer işin gelir-gider oranları beni tatmin edebilirse, şuan çalıştığım işimi bırakıp gerekirse belirli meblalar temin edebilirim.
Tekrar çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Elektrik mühendisi
-
-
Ad Soyad
F** U**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
benim tavsiyem, satılık olan hazır haber sitelerini alman yönündedir. 5-10 bin TL'ye birçok google news kayıtlı haber sitesi var. Para kazanmak için dönüşü daha hızlı olur,sadece tatınıtım yazıları ile en az 200-600 TL kazanabilirsin. Benimde bir haber sitesi açma projem var. Alan adını aldım ancak bekliyorum. Arkadaşların dediği gibi çok emek isteyen bir iş, tabi para kazanacağım diyorsan...
Ek Olarak: Son bir sözüm daha var. Para kazanmak için kuracağın haber sitesinde, en az 1-2 tane maaşlı ve sözleşmeli editörün olmalı. Aksi halde forumlardan v.b. yerlerden bulduğun editörlerle bu işi yürütemezsin. Ayrıca bu işin hosting kısmı var. Haber sitesinden para kazanmak için sitenin günlük tekil hiti 10-20.000'i çok rahat görmeli diye düşünüyorum. Bu kadar hiti kaldırabilmen içinde kullanacağın hosting paketlerinin fiyatları çok pahalı. Haber ajansına muhakkak aboneliğin olmalı ki telif ile ilgili bir sıkıntı yaşama. Liste bu şekilde devam ediyor. Benim görüşüm, bu işin başarılı olması için 2 anahtarı var. Bunlardan ilki istek ve özveri. Diğeri para (aylık en az 5.000 TL)
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Elektrik mühendisi
-
-
Ad Soyad
F** U**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Öncelikle şunu ifade etmem gerekli. Web sitesi açmak isteyen insanların neredeyse tamamı şunu söyler "aylık ... TL para kazanıyım yeter". Ancak bu tamamen yanlış bir düşünce. Eğer bir web sitesi açmak istiyorsanız ziyaretçisi de olmalı. Ziyaretçi olması içinde içeriklerin kaliteli olması gerekmektedir. O zamanda zaten siz istemesenizde para kazanırsınız. Ancak şöyle küçük bir detay daha veriyim. Eğer ingilizce içerikli bir site açarsanız, konusu spesifik olsun ve aranma hacmi olsun yeter. Haber sitesine vereceğiniz emekten kat ve kat daha azı ile açacağınız haber sitesine kıyasla daha çok para kazanırsınız.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
İçerik Yazarı
-
-
Ad Soyad
K** İ**
-
-
-
Ticaret
29, (%97)
Kesinlikle öyle. Fakat bir önceki mesajımda da ifade ettim, ben bir haber sitesi açacağım ve içerik gireceğim. Tabii aynı zamanda firma rehberi. Bu iş için de bana 5.000 TL lik bir bütçe yeterli. Aylıkta şu kadar getirsin değil, aylık getirisi olsun yeter. Yerel olacağı için tutturması benim için kolay, sağlam yerlerde reklam fırsatım var. Önerilerinizi dikkate alacağım fakat ingilizcem bir siteyi idame ettirecek kadar iyi değil malesef.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Elektrik mühendisi
-
-
Ad Soyad
F** U**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Umarım istediğiniz başarıya ulaşırsınız Furkan bey. Ben çok tecrübeli değilim ancak edindiğim tecrübelerimin bir kısmını ifade ettim. Baştan bazı şeyleri bilmeniz, ileride çok büyük hayal kırıklığı yaşamanızı engeller. Başarılar dilerim.
1 kişi bu mesajı beğendi.