Herkese merhabalar.İsmim Onur,neredeyse 4 yıldır google optimizasyon üzerine çalışan biri olarak ilk defa bu site de sizlere google da yükselmek için (google dan hit almak) tüyolar vereceğim.
İlk defa dememin sebebi ise codedbygod.com’un sahibi çok sevdiğim ve en yakın dostum olmasıdır, ricası üzerine buraya bildiklerimi aktaracağım.

Ben bir yazar olmadığım için devrik cümleler kurabilirim,bu yüzden bunlara pek fazla takılmamanızı rica ediyorum.

Konumuza gelecek olursak.Bildiğiniz gibi google yaklaşık 3 hafta önce yeni bir güncelleme yaptı ve neredeyse çoğu kelimelerde çoğu siteler sürekli yer değiştirir hale geldi.Herkes ilk başta tabiki şaşırdı,acaba yine mi dalgalanma var diyerek.
Her ne kadar dalgalanma gibi görünsede bu bir dalgalanma değildir.Google’ın yeni algoritmalarından biridir.

Artık bundan sonra ne hacklink,ne link değişimleri eskisi kadar etki göstermeyecek bunu bilmenizi isterim.
Biliyorsunuz ki google, facebook ve twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinin insanlar üzerindeki etkilerini gördü ve kendisi de geri kalmamak için google plus ı çıkardı.
Google ın plus ı çıkarmasının sebebini her ne kadar facebook a rakip olarak görünse de, işin altında malesef bu yatmıyor.Google ın bu dünya için tek bir işi var o da insanların istedikleri tüm bilgileri en güzel ve yalın halde onlara göstermesidir.
Yani en doğru sonucu kişilere aktarmasıdır.

Google’ın işi gücü yok varolmuş kemikleşmiş facebook a rakip olmak isteyecek.Üzgünüm ama google bu kadar saf değil,google ın tek bir işi var, o da arama motoru olmaktır.

Google’ın plusı çıkarma amacı facebook a rakip olmak değil, kendi arama motoruna daha etkileyici sonuçlar verecek olmasıdır.

Nasıl ki facebook’un, sitelerde “beğen,tavsiye et” gibi butonları bulunuyorsa, google da,plus üzerinden “+1″ şeklinde butonlar çıkardı ve tüm webmasterlar da bu butonları sitelerine eklediler.

Şimdi bu her ne kadar sizlere normal paylaş butonu olarak görünsede,bu bir seo aracıdır artık google için.

Demek istediğim şudur, artık bu paylaşım butonları üzerinden siteniz ne kadar sevildiyse insanlar tarafından, google da artık sizi sevecek anlamına gelmektedir.

Plus’da her ülkeden milyonlarca üye olmasına gerek yok, google bunu hedeflemiyor zaten, kemik olarak oturmuş sağlam kullanıcılar plus a yeter de artar gözüyle bakıyor google.

Yanlız şöyle bir nokta var.Bu demek değildir ki google plus da 10 larca üyelik açın sitenizi +1 leyin kelimelerde yükselin.Malesef bu işe yaramaz.Bu etki sadece plus’ı sürekli kullanan kişiler için geçerli olacaktır.

Kelime backlink olayı neredeyse %75 civarında google dan çıkmıştır artık.Herhangi bir sitenin footer’ından alacağınız kelime backlink yerine,Plus’dan 1 adet +1 alın bu sizin için yeterli olacaktır.

Ve ayrıca makale backlink olaylarına da aynı zamanda devam edin,bu sistem hiçbir zaman çürümeyecektir,çünkü bu da google ın gözünde sağlam bir yönlendirmedir siteniz için.

Saygılarımla.

Kaynak: http://www.codedbygod.com/seo/google-2012-guncellemesi-ve-yeni-algoritma-degisikligi/