[COLOR="Red"] "Bir Başka'dır Benim Memleketim" [/COLOR]dediler. Antakya'da yaşayan, 3 semavi din ve 6 mezhebin temsilcilerinden oluşan 120 kişilik bir koro. Daha demin Beyaz Show'da seyrettim sizlerlede paylaşmak istedim. Bu müzik korosu gerçekten de bir dünya şehri olması gereken Antakya'dan çıkmış, içlerinde imam, rahip, öğretmen, öğrenci ve daha bir çok meslek grubundan kişileri barındıran, vatandaşların seslendirdiği mükemmel bir koro.
Öyle bir korodan bahsediyoruz ki tam olarak Türkiye'yi dünyaya gösteren bir koro.. Neler yapacaklar amaçları neler ? Fransa'da, soykırımı konserle inkar edecekler Abd'de konser verecekler. Nobel Barış Ödülü'ne aday olacaklar Türkçe, Arapça ve Ermenice şarkılar söylecekler Gazze - Filistin şeridinde herkesin kardeş olduğunu şarkıları ile belirtecekler, bir konser verecekler. Şimdiki en büyük amaçları da Atatürk'ümüzün 1926 yılında Türkiye'den İsviçre'ye bir gemi gönderdiğine istinaden Türkiye'den Avrupa'ya bir gemi gidiyor. Ve bu gemi Türkiye'nin aslında nasıl kozmopolit, kardeşlik amaçlı, Dünyaya barış mesajı veren bir ülke olduğunu gösterecekler. Bu gemide Türkiye'yi tanıtan bir müze ile birlikte Medeniyetler korosu da her gidilen ülkede konser verecek. Ülkemizi dünyaya daha iyi tanıtacaklar.. Yazımı Atatürk'ümüzün bir sözü ile bitirmek istiyorum. "YURTTA BARIŞ DÜNYADA BARIŞ" kaynak: http://www.sosyofikir.com/2012/03/bir-baskadr-benim-memleketim-ve-nobel.html Yazar: Sosyofikir Site: www.sosyofikir.com