mertaluc adlı üyeden alıntı

Afedersin ama Bilge Adamdan bahsediyorsun yani orada eğitim aldığında eğitim bittiğinde direk iş bulabiliyorsun o kadar özel güzel bir yer


ben buna katılmıyorum işte. ben dershanede matematik öğretmeniyim. dershanede aynı sınıfta olup tıp kazanan öğrencim de oldu 2 yıllığa giden de oldu. bu da bir kurs sonuçta. kişinin kendisine kalmıştır. bilge adamda karşımıza gelecek öğretmen nasıl olur bilemiyoruz. çok iyi bile olsa iş kişinin kendisinde bitiyor. mesela ben hem dershanede çalışıp hem de kursa gitsem o kadar kısıtlı zamanda, kurs dışında kodlama çalışmaya vakit ayıramam. öğrendiklerim de uçar gider. kurs bitince direk iş bulabileceğimizin garantisi yok. kendini geliştirmek lazım sonuna kadar.

ancak kursa gidip, çok çalışır ve kendini geliştirirsen iş bulma ihtimali yükselir. sonuçta bilgisayar yüzü görmemiş, kurs bitince kesin yüksek maaşlı bir işim bir işim olur umuduyla gelen de var. anlamıyor, yapamıyor. dolayısıyla iş de bulamayacaktır bu sektörde. tabii buradaki arkadaşlar iyi kötü bilgisayarla ve az da olsa kodlamaya haşır neşir. herkes kursa gidip başarılı olabilecek kapasitede diye düşünüyorum.